Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kurtlar, eşkıya’ya nasıl yem oldu?

Bu aralar piyasada ve televizyon izleyicileri arasında bu sorunun yanıtı aranıyor.
Yılların efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nin, yeni sezonun başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen hangi kanalda yayınlanacağı henüz belli değil.
Sıkı bir Kurtlar Vadisi fanatiği ve köşemizin kıdemli tedarikçilerinden olan sevgili okurumuz Doruk Şahin bu konuda detaylı bir analiz yapıp sonuna da ilginç bir önerisini eklemiş:
"Değerli Yüksel Ağabey, Pana Film resmi bir açıklama yapmasa da yeni sezonda Kurtlar Vadisi: Pusu hangi kanalda olacak sorusu sorulmaya başlandı bile.
Yeni sezonda Kanal D'de yayınlanmayacağı açıklanan Kurtlar Vadisi: Pusu'nun çeşitli faktörlerden dolayı diğer kanallara geçmesine imkansız gözüyle bakılıyor. Yeni sezonda başrolünde Halit Ergenç'in rol aldığı 'Vatan Haini' dizisini yayınlayacak olan Kanal D, dizinin eskisi kadar izlenmemesi ve bölüm başına 2 milyon TL'yi aşan yüksek maliyeti nedeniyle Kurtlar Vadisi'ni gözden çıkarmıştı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pana Film, 'Yeni sezonda dizimiz Kanal D'de yayınlanmayacak' ifadelerine yer vermişti. Peki ya atv?
İşte Kurtlar Vadisi dizisinin atv'ye geçmesi tam anlamıyla imkansız. Bunun nedeni de çok açık; Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ın kanlı bıçaklı olduğu kardeşi Raci Şaşmaz, ATV'ye 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisini çekiyor. Dizinin başarısı da ortada... Peki ya Star TV?
Onların da perşembe günü akışında henüz net olmamakla beraber Muhteşem Yüzyıl- Kösem Sultan dizisi var.
Nurgül Yeşilçay'ın diziyle anlaşması, Star TV'nin diziye ikinci bir şans vermesinin yolunu açtı. Star TV yolu da Kurtlar Vadisi için şimdilik pek açık görünmüyor.
Değerli Yüksel Ağabey, peki Kurtlar Vadisi hangi kanalda olacak sorusuna karşılık kendi fikrimi belirtmek ve Pana Film'e önerimi söylemek istiyorum. Neden Pana TV'yi kurmuyorsunuz? Kurtlar Vadisi ile ilgili haberler ve eski bölümleri yayınlarsınız.
İnternette en çok izlenen eski bölümleri de değil, farklı formatlar da ekrana sunarsınız.
Necati Şaşmaz bir kanal alacak güce sahip diye düşünüyorum.
Bu önerim dışında başka bir önerim var mı diye sorarsanız, tv8, Kurtlar Vadisi'ni perşembe akşamları için alabilir bence. Perşembe günlerini Recep İvedik filmleri ve Survivor'dan artırma bölümler ile dolduran tv8, Kurtlar Vadisi'ni neden almasın? Ama Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başarısı, Vadi'nin eski formunu kaybetmesi ve reytinglerinin düşmesi, kanallara güven vermiyor. Peki ne yapmak lazım? Diziyi James Bond filmlerindeki aksiyon temposuna yükseltmek lazım. Yani vitesi yükseltmek gerek.
Artık 14 yıldır izlediğimiz benzer çatışma sahnelerinden ve Polat Alemdar'ın ölümsüzlüğünü ilan etmesinden seyirci olarak bizlere gına geldi. Her sahnenin sonrasını tahmin ediyoruz. Artık Kurtlar Vadisi'nin senaryo ekibi yenilenmeli.
Hiç alakası olmayan vasat karakterlerle veya nasılsa bir gün Polat Alemdar'ın gazabına uğrayarak ölecek Gölge, İskender gibi tek düşmanla bir sezon geçirmekten kurtulmalı. Eğer Necati Şaşmaz, Kurtlar Vadisi ile ömrünü geçirecekse, jübilesini Vadi ile yapıp dede olacaksa; bir an önce Vadi'nin vitesini yükseltmeli bence.
Sözün özü; Eşkıya reytinglere hükümdar olunca, Vadi'deki Kurtlar formdan düştü.
Reytingde düşeni yemek kanundur. Reytinge hükümdar olmak istiyorsa, Kurtlar'ın yeni ve güçlü bir strateji kurması gerekli diye düşünüyorum. 80 milyonun bildiği, sır değildir.
Sevgilerimle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA