Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cuppa ve Hoppa

Tarkan'ın yaz başında çıkan Türk sanat müziği albümünü ne kadar sevdiysem, yeni şarkısı Cuppa'dan o kadar nefret ettim. Herkes gibi benim de Tarkan'a sorasım var:
"6 yıl beklediğimiz şarkı bu muydu?" Doğrusu, ne Tarkan'a yakıştı, ne de söz ve müziğin sahibi Sezen Aksu'ya...
Bir kere melodisi pek avam. Hani egzozundan 'zaaart' diye ses çıkaran Doğan görünümlü tüplü Şahin'e binip Boğaz'da turlayan Apaçi kardeşlerimin bayılacağı ve dört camı birden açık arabalarından sokağa yayacakları türden. Sözler deseniz, hoppa ergen argosundan seçmeler barındırıyor; 'Aşklar yatılık', 'kopuşta millet' gibi mesela...
Hatırlıyorum da Tarkan, geçmiş dönemdeki Metamorfoz albümü ve özellikle Dilli Düdük şarkısıyla Türk Dil Kurumu'ndan takdir plaketi almıştı, şarkılarında argo yerine 50'ye yakın atasözü ve deyim kullandığı için... Vallahi 'Pardon' deyip geri alsalar, yeridir.
Böyle bir şarkıyı piyasaya sürmenin iki mantıklı amacı olabilir:
'Ergenler sevsin, gerisi yalan' sığlığından tiraj süzmek. Ya da yeni albüm öncesinde giderek yükselen beklenti çıtasını aşağıya çekip kolayca üzerinden atlamak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA