Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Okurun isabetli öngörüsü

Köşemizin müdavimlerinden Haluk Zırh, Kurtlar Vadisi: Pusu dizisiyle ilgili yıllar öncesinden yaptığı uyarıyı hatırlatmış:
"Merhaba Yüksel Bey, her ne kadar son birkaç yıldır takip etmesem de, gerek sizin köşenizden, gerekse bazı haber sitelerinden öğrendiğime göre; yeni sezonun açılmasına birkaç hafta kalmasına rağmen bir zamanların efsane dizisi Kurtlar Vadisi kendisine kanal bulamıyormuş.
Şaşırdım mı diye sorarsanız, tabii ki hayır. Hatta bana kalırsa şimdiye kadar iyi bile dayandı.
Bir efsanenin bu duruma düşmesi hakkında birçok neden sıralanabilir ama benim bugün burada bahsetmek istediğim konu bu değil. Asıl konu; senaristlerin, izleyici eleştirilerine kulak tıkaması. Sadece bu köşeden yapılan izleyici eleştirilerini bile biraz dikkate alsalardı bugün bu duruma düşmezlerdi. Hatta o eleştirilerden birini yapan da bendim. 1 Ekim 2011 tarihinde bu köşeden 'İzleyiciyi önemseyin, yoksa zaman gelir diziyi gösterecek kanal bulamazsınız' diye de uyarmıştık. O günkü yazıyı okumak isteyenler http:// www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/ aytug/ 2011/10/01/vadiyine- mercek-altinda adresinden ulaşabilirler. Sonuç olarak Vadi kendisine nasıl olsa kanal bulur.
Hatta reyting sıralamasında da kolay kolay kendini ezdirmez ama bu tür haberlerin çıkması bile çok önemli bir prestij kaybına yol açar. Onun için yeni sezona kendi kalitesine yakışır deneyimli senaristlerle birlikte, hısım akrabadan ucuza getirilen tanıdık oyunculardan vazgeçip eskiden olduğu gibi sinema ve tiyatrodan kalitesi tartışılmayacak gerçek oyuncuların diziye katılımlarını sağlamaları gerekiyor.
Eğer bu şekilde bir yenilenme yapamayacaklarsa benim naçizane görüşüm; bir sezonluğuna diziye ara verip gerekli iyileştirmeleri yaptıktan sonra izleyici karşısına çıkmaları. Çünkü bu sezon onların son şansı olabilir.
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA