Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ümit Aktan farkı

Atv ve a Haber'in yayınladığı Ziraat Türkiye Kupası maçları, bir futbolsever olarak beni son derece tatmin ediyor. Ligdeki kısır çekişmenin yerine 'amatör ruhla' mücadele eden mütevazı ekipleri, kendini göstermek için varını yoğunu ortaya koyan genç futbolcuları büyük bir keyifle izliyorum.
Maçlardan zevk almamı sağlayan en önemli sebeplerden biri de, deneyimli sunucu Ümit Aktan'ın eşsiz anlatımları. Ben, dozunda olmak kaydıyla anlatımı renklendiren, minik yorumlarla süsleyen, zekice esprilerle neşelendiren anlatıcıları severim. Ümit Aktan da bu isimlerden biri. İzlediğim son maçta ise anlatıcı olmanın yanı sıra, 'gazeteciliğini' de konuşturduğuna şahit oldum.
Maçın özelliği; Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın karşısındaki takım olan Manisa Büyükşehir Belediyespor'un kalesini oğlu Ömer Faruk'un korumasıydı. Peki Ümit Aktan ne yapmış?
Maçtan önce Hikmet Hoca'ya sormuş: "Diyelim ki son dakikaya 1-0 geride giriyorsunuz.
Oğlunuz da kalede vakit geçirmek için türlü numaralar çekiyor. Onu hakeme şikayet eder miydiniz?"
Hikmet Karaman hiç düşünmeden yanıt vermiş: "Tabii ki ederdim. Hem de kırmızı kart görmesini isterdim. Futbolda adalet ve dürüstlüğün önüne hiçbir aile ilişkisi geçemez."
Teşekkürler Ümit Aktan, tebrikler Hikmet Hoca...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA