Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir cümle bin roman

Atv'nin Rengarenk'ten devşirme yeni dizisi Kaçın Kurası'nda Serhat Teoman'ın canlandırdığı Barış karakteri, genç kızların yeni gözdesi olacağa benziyor. Zira kadınlar için mumla aranan bir özellik olan serserilik ile romantikliği aynı bünyede barındırıyor. Adamın ruhu, Monalisa tablosu gibi; bir yanı muzipçe gülümserken, diğer yanı hüzün girdabında boğuluyor.
İlk bölümdeki bir cümle ise beni çok etkiledi. Barış, dertlerinden bunaldığı bir gece, sevgilisi Renk Duygun'un evine geliyor. Kızın dizlerinin dibine oturup diyor ki: "Ben herkesle susamam. Benimle susar mısın biraz?" Vay ki ne vay... Bu cümlenin üzerine iki aşk romanı, üç şiir kitabı yazılır yahu...
Bir süre sonra ikili iyice birbirine yakınlaşıyor. Tam dudakları buluşacakken bizim 'sürprizlerin adamı' Barış, kendini geri çekip "Uçağım kalkacak, beni havaalanına bırakır mısın?" diyor. Renk, şaşkın, afallamış vaziyette denileni yapıyor. Havaalanı otoparkında veda cümleleri kurulurken, Renk diyor ki, "Bir şeyleri yarım bırakıp gitmiyor musun şu anda?" Barış, belli ki o cümleyi duymak için bu numaralara yatmış. Elindeki uçak biletini yırtıp atarken, "İyi, tamamlayalım o zaman" diyor.
Oh be, dünya varmış... Yıllardır Yeşilçam klişelerini mumla aratan dizilerdeki aşk diyaloglarını izlemekten bitap düşmüş bedenime, bu değişiklik öyle iyi geldi ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA