Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Padişahların reytingi

Star TV'deki Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinin Muhteşem Yüzyıl: Hürrem dizisi kadar tutmamasının başlıca sebeplerinden biri, yeni padişah 1. Ahmed'in eski dizideki Kanuni kadar güçlü, dirayetli, kudretli bir karakter olmamasıydı.
Çünkü Türk halkı, konu 'iktidar' olduğu zaman 'güçlü karakter' görmek ister. (Dilimizde erkeklik kudreti ile devleti yönetme iradesinin aynı kelime ile (iktidar) ifade edilmesine dikkatinizi çekerim) Durum böyleyken, kendi içinde tutarsızlıklar yaşayan, içine kapanık, depresif, sürekli annesi ve Kösem'in direktifleriyle hareket eden, iki ayaklı bir 'zaaf' olarak gösterilen bir padişahın izleyici tarafından reddedilmesi kadar doğal bir durum olamazdı zaten. TRT'nin dönem dizisi Bir Zamanlar Osmanlı:
Kıyam'da, Sultan 3. Ahmed döneminin (Lale Devri) işlenmesi de, reyting adına böyle bir risk oluşturuyordu ve nitekim dizi ekranda fazla tutunamadı.
Muhteşem Yüzyıl ise Star'dan FOX'a transfer edilince, bu yanlış tercihten vazgeçilmeye çalışıldı. Önümüzdeki sezon 4.Murat dönemini izleyeceğiz. Bana göre Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra bir televizyon dizisi baş karakterinin ihtiyaç duyacağı tüm dramatik özellikleri bünyesinde barındıran bir padişah 4.
Murat. 'Dediğim dedik, çaldığım düdük, astığım astık, kestiğim kestik' tavrıyla, dizinin senaristlerine çok daha fazla drama ve aksiyon ilhamı sağlayacağı kesin.
Ama ölü doğan bebeği canlandırmak olası mı, işte orası biraz meçhul.
Çünkü Muhteşem Yüzyıl geçen sezon Star ekranlarında fazlasıyla kan kaybetti.
Sözün özü şu: Türk televizyon izleyicisi, karşısında hep; savaş meydanlarında elinde kılıcıyla en önde at süren, zafer üstüne zafer kazanan, toprağına toprak katan liderleri yeğliyor.
Örnek mi? İşte TRT'ye 'Diriliş' sağlayan Ertuğrul...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA