Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sağım solum mafya

Farkında mısınız, ekrandaki iri kıyım dizilerin hemen hepsinin içinden mafya geçiyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, İçerde, Cesur Yürek, Poyraz Karayel ilk aklıma gelenler.
Kurtlar Vadisi'nin eski bölümlerinin her akşam 360 kanalında yayınlandığını da düşünürsek, mafyasız günümüz geçmiyor demektir.
Peki neden ekrana bu kadar çok mafya pompalanıyor?
Reytingi garanti görülüyor da ondan... Çetelerin darbe yapacak kadar semirdiği bir coğrafyada aslında bunu 'doğal' karşılamak mı gerekiyor, bilmiyorum.
Ama ekran başında 'kendi adaletini kendi sağlama eğiliminde' bir nesil yetişiyor, onu da söylemiş olayım.
Kervana en son Show TV'nin Cesur Yürek dizisi katıldı. Yine bir yiğit arkadaş çıktı, önce kendi mahallesindeki kabadayılara, sonra onların ağabeylerine savaş açtı. İşin içine biraz derin devlet ilişkileri, azıcık dış politika satrancı filan da eklenince, perşembe geceleri Kurtlar Vadisi'nin bıraktığı deliği yamamayı hedefleyen bir yapım ortaya çıktı.
İlk bölümdeki diyalog da ilginçti. Çete üyesi, mesai arkadaşına sordu: "İstihbarat yetkilileri bizi niye almadılar ki?" Arkadaşı, felsefi bir yanıt verdi:
"İstihbarat, kadın doğumcu gibidir. İster bağırtarak alır, ister bayıltarak, isterse 'Bu bebek sakat' deyip düşük yaptırarak..." Yeni 'racon' kaynağımız, vatana millete hayırlı olsun!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA