Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Deli Yürek yerine Cesur Yürek

Bizi internetten takip eden okurlarımız, bir süredir Yazara Posta kutusunun işlemediğini ve bize ulaşmakta güçlük çektiklerini söylüyorlardı.
Durumu sabah. com.tr'nin yöneticilerine iletir iletmez internet servisimizin cefakar çalışanları her zamanki duyarlılıklarıyla teknik aksaklığı şipşak çözüverdiler.
Durum böyle olunca Haluk Zırh gibi köşemizin müdavimlerinin 'mağduriyeti' de önlendi. İşte değerli okurumuzun mesajı:
"Günaydın Sayın Aytuğ, nihayet kavuştuk.
Köşenizin e-posta kutusu uzun bir müddettir gönderilerimizi almıyordu.
Yeni başlayan dizilerin bir çoğunun ömrü kısa olacağa benziyor. Özellikle merakla beklenen diziler başladığında birçok diziyi yazın durgun geçen günlerinde seyretmek üzere bırakacagız gibi görünüyor. Cesur Yürek en son başlayan dizimiz. Deli Yürek'in Çin malı olanı sanki. Konu ve kişi benzerlikleri var; Kuşçu yerine Ayakkabıcı, Deli Yürek yerine Cesur Yürek ve çok cesur hanımefendiler...
(Yaralansalar bile taksi bulmak için durağa kendi başına yürümek isteyen hanımlar) Yüksel Bey, abartı çok aşırı olduğunda insan kendini aptal yerine konmuş hissediyor. Sonra da yapılan masraflar, emekler boşa gidiyor.
Dizi dediğin; merakla günü beklenmeli, seyrederken ne olacağı merak edilmeli. Böyle olunca diziler seviliyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz sevilerek izlenen bir dizi, saçmalıkları da olduğunda gözünüze batmıyor. Hızır'ın hastanede çift kişilik yatakta yatması ne kadar gerçekçi olmasa da, dün akşam Hayriye Hanım'ın Hızır'a attığı tokat da bir o kadar gerçekti.
Adamın yüzünde Hayriye Hanım'ın beş parmağının izi kaldı resmen. Makyaj ile yaparlar veya gerçekçi olsun diye sahiden yaparlar, orasını bilemem; ama izlerken bizler gerçek sanıyoruz ya, bütün mesele burada bence. Diğer dizilerde sadece vakit doldurmak için uzun uzun bakışma sahneleri, klip eşliğinde gösterilen sahneler, sürekli geriye dönük hatırlamalar, aşırı abartılmış sinirlenme sahneleri seyirciye itici gelmeye başladı.
Bu yüzden çok yakında beklenen diziler başladığında; Babam ve Ailesi, Rüzgarın Kalbi, Bana Sevmeyi Anlat, Familya gibi birçok dizinin ertelemeye gireceğini sanıyorum.
TRT 1'deki Sevda Kuşun Kanadında dizisi de fena değil; bilmediklerimizi ve bildiğimizi sandığımız bazı olayların gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Bu haliyle şimdilik iyi gidiyor, inşallah böyle devam eder.
Özlemişiz söze yazmayı Yüksel Bey, çenemiz düşmüş sanırım. Kolay gelsin, iyi günler dilerim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA