Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Oğuzhan nasıl 10 bin kez tık’landı?

Oğuzhan Koç'u kulağıma değen ilk şarkısından bu yana dikkatle takip ediyorum. Bence müzisyenliğinin yanında oyunculuğu devede kulak kalıyor.
Ünlülere servis ettiği birbirinden güzel eserleri bir yana, son albümünde bir tane 'boş' şarkı yoktu. Kısa zamanda ağzına ne değse, hit oldu.
Oğuzhan Koç'un son şarkısı Bulutlara Esir Düştük'e çektiği klip ise internette bir haftada 10 milyon kez tık'lanmış. Bu, dünya standartlarında bile müthiş bir başarı.
Sabah ekranlarda kurulan magazin masalarında ise 'Sayı doğru mu, yoksa manipüle mi edildi?' tartışmaları yaşanıyor.
10 milyonun doğru olduğunu varsayıyorum. Çünkü dijital teknolojinin her geçen dakika geliştiği günümüzde, artık sadece klavyede eskisi gibi F5 yaparak bir beğeniyi katlamak neredeyse imkansız hale geldi.
Peki, Oğuzhan 10 milyon tık'a nasıl ulaştı?
Bana göre bunun iki sebebi var. Birincisi; Oğuzhan, Türk halkının gönlünde kocaman bir yer edinmiş arabesk tarzını güncellemeyi başardı. Öyle bir tarz oluşturdu ki, arabesk dinlemeyi 'kıroluk'(!) sayanlar bile gönül rahatlığıyla müzik tesisatlarının ses düğmesine yüklenir oldu. Aslında biz her müzik türünü arabeske dönüştürmekte başarılıyız. Türk sanat müziğini 'serbest' ya da 'fantezi' müziğe dönüştürmedik mi?
'Protest' diye yola çıkan şarkılar, zamanla arabesk tonlarına evrilmedi mi? Son günlerde özellikle Almanya kökenli rap'çilerimiz, bu dünya müziğini yanık arabesk melodiler ve iç yakan sözlerle bezemediler mi?
Özetle, biz arabeskten kolay vazgeçmeyiz.
Nerede bulsak kana kana içeriz. Oğuzhan da bu yeni pınarın başındaki adam oldu.
Klibin bu denli ilgi görmesinin ikinci sebebi ise, içinde barındırdığı sadelik ve samimiyet.
Lüks arabalar, yatlar, malikaneler kullanılmadan, havuz başında bikiniyle şarkı söylemeden, aşkı, sevdayı rüyalaştırmadan da romantik şarkılara fon oluşturulabileceğini gösteren klip; 'gerçekliğe hasret kalmış', görkemden gözü kamaşmış halkımıza iyi geldi. Meğer villa havuzunda meyve kokteyli ve Latin dans grubu eşliğinde aşk nağmeleri söyleyenleri değil; iki sevgilinin ayna karşısında dişlerini fırçalarken şakalaşmasını özlermişiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA