Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Macera dolu Amerika!

Siyaset bilimci değilim ama ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın büyük başarısını bağlayacağım kendimce nedenlerim var. Öncelikle, dünya milliyetçi bir dalganın önüne katılmış, sürükleniyor gibi. ABD seçmeni de bu akımdan nasibini almışa benziyor. Ülkeler giderek daha 'güçlü' liderlerin arkasında toplanmaya başladı. Putin'in, coğrafi, siyasi ve nüfuz açısından küçülen Rusya'yı yeniden ayağa kaldırması, Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Ortadoğu'nun Müslüman halklarına önderlik yapar hale gelmesi gibi. Bu nedenle 'kokmaz bulaşmaz' Barack Obama'nın ardından Trump gibi 'köşeli ve deli dolu' bir liderin seçilmesi bana göre sürpriz değil.
Zaten milli simgesi kartal olan bir ülkenin 'gücü, gücü yetene' dünyasında güvercin liderlerin peşinden gitmeyeceği aşikardı. Trump her ne kadar Ortadoğu'ya asker göndermeyi reddediyor ve sorunu oradaki güçlü liderler Putin, Erdoğan ve Esad ile çözmeyi öneriyor gibi görünse de, göğüs kafesinin içinde bir şahin beslediği aşikar.
Trump'ın başarısına partililerden daha çok sevinenler ise ABD'deki TV komedyenleri olmalı. Çünkü cehaletinden kaynaklanan gaflarıyla ünlü Trump, onların hayal gücüne fazla bir şey bırakmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA