Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Geçti Muhteşem’in pazarı

Muhteşem Yüzyıl'ın geçen sezon neden büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını bu sütunlarda anlatmıştım.
Özetle; 1. Ahmet gibi zayıf, başarısız ve zaafları olan bir hükümdarı, Kanuni'den sonra hazmetmek izleyici için mümkün olmamıştı. Dekorlar da, sahneler de, karakterler de eskinin bire bir tekrarı gibiydi. Hep kentli kadın rollerinde izlemeye alıştığımız Beren Saat ise bir türlü 'Kösem' olamamıştı v.s...
Muhteşem Yüzyıl, bu sezon kapağı FOX'a attı.
Tabii ki izleyici nezdinde kredisini tükettikten sonra.
Oysa 4. Murat hem güçlü, hem de dramaya ilham verecek ilginç icraatları nedeniyle senaristlerin işini kolaylaştıracak bir padişahtı.
Dizinin isminin altına 'Bağdat Fatihi' yazılmasının amacı da, 'kahramanlığına' vurgu yapmak, tek işinin haremde cariye kovalamak olmadığını belirtmek içindi.
Nurgül Yeşilçay'ın Kösem'liği de, Beren'in Kösem'liğinden birkaç gömlek daha inandırıcıydı. Gelin görün ki reyting treni çoktan gardan ayrılmıştı. Dizi, kanalına ve yapımcısına büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak Total'de 25'inci, AB grubunda ise 15'inci olabildi.
Keşke Timur Savcı, bu hamleleri geçen yıl yapabilseydi.
O zaman trenin ardından mendil sallamak zorunda kalmayacaktı.
Bu arada FOX'ta bu sezon ciddi bir kan kaybı gözlemliyorum.
Pek çok dizisinin mayası tutmadı.
Gündüz kuşağında iyice nal toplamaya başladılar.
Geçen yıl zirvelerde gezinen kanal, bu sezon hem prime time'da, hem gündüz kuşağının pek çok kategorisinde beşinci, altıncı kanal durumuna geldi. FOX'çular panik butonuna çoktan basmış olmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA