Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bunu yazan Tosun...

Büyükdere Caddesi... Beşiktaş'tan Sarıyer'e uzanan, İstanbul'un en önemli ana arteri.
Benim de en sık kullandığım yol. Ne zaman yağmur yağsa, o yolda ayağım fren pedalının üzerinde, dudaklarımda dualarla otomobilimi sürerim. Çünkü her yağmurda mutlaka ölümlü bir kazaya rastlarım ya da haberlerde okurum. Birkaç tanesinden de 'kıl payı' kurtulmuşluğum vardır. Ama sevgili Erdal Tosun benim kadar şanslı değildi ne yazık ki... Kavşağa hızla dalan bir sürücünün otomobili önce refüje çarpıp havalandı, sonra da yolunda giden Erdal'ın otomobilinin üzerine düştü. Gerisi malum...
Erdal Tosun, genç yaşta böbrek yetmezliğinden hayatını yitiren bir başka değerli oyuncu Gürdal Tosun'un (Laz Bakkal'ın 'Tombalak' çırağı olarak hatırlanır) ağabeyiydi. Gün oldu hayvansever bir mafya üyesi olarak çıktı karşımıza, gün oldu devrimci işçi 'Spartaküs' karakterinde... Organize İşler filmindeki muhteşem sahnesi ise hâlâ ilk izlediğim günkü gibi gözümün önünde.
Erdal ve Gürdal Tosun kardeşler, çocukluğumun en komik, en tonton karakteri Necdet Tosun'un oğullarıydı. Şimdi aile tiyatrolarını bulutların üzerinde kuruyor olmalılar. Kim bilir belki de ilk oyunlarında trafik terörünü hicvederler. İsmini de, buna seyirci kalan yetkisiz yetkililere, ilgisiz ilgililere ithafen şöyle koyarlar:
'Bunu yazan Tosun...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA