Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ön izleme ekranı

Cumartesi günü telefonuma gelen SMS'in üzerinde Hıncal Uluç ismini görünce "Haydi hayırlısı, bakalım ne çam devirmişiz yine?" diye açtım mesajı. Yanılmamıştım. Hıncal Ağabey, haftalık olağan 'dokundurmalarından' birini yapmıştı. Şöyle diyordu mesajında: "Senin de bana bi teknoloji dersi vermen lazım ki, ne yazdığını anlayayım. O yazıyı kaç Sabah okuru anlar?"
O günkü Okur Mektupları köşesinde, bir okurumun Poyraz Karayel dizisindeki teknoloji fukaralığından söz eden eleştirisi vardı. Tekrar okudum. Hıncal Ağabey hiç de haksız sayılmazdı. Editörlerimiz de dahil, hepimiz teknolojinin içine o kadar gömülmüş, kalmıştık ki; herkesi Steve Jobs sanır olmuştuk. Şöyleydi o yazının ilgili kısmı:
"Poyraz, fotoğrafları istihbarattan geri istediğinde olumsuz cevap alıyor ve bunun karşılığında başkanın kafasına silah dayayıp oradan ayrılıyor. Oysa yapmaları gereken şey çok basitti: Hafıza kartını fotoğraf makinesine takıp ön izleme ekranından telefonla fotoğraflarını çekseler herkes istediğini elde etmiş olurdu."
Sevgili Hıncal Ağabeyimin isteğine uyup yer darlığından kaynaklanan bu eksiklikle ilgili açıklamayı yapıyorum:
HAFIZA KARTI: Dijital fotoğraf makinalarında fotoğrafların depolanmasına yarayan bellek.
ÖN İZLEME EKRANI: Dijital fotoğraf makinalarında çekilen fotoğrafların görülmesini sağlayan ekran.
Beni en çok mutlu eden ise Hıncal Uluç gibi bir duayenin, her gün bu köşeyi satır satır okuması. Keşke kalem oynatan herkesin Hıncal Uluç gibi bir 'Ön İzleme Ekranı' olsa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA