Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir oyunculuk resitali

Erhan Yazıcıoğlu'nun oyunculuğuna da, karakterine de hayranım. Bu nedenle atv'de yeni başlayan 'İkisini de Sevdim' dizisini dikkatle takip ettim. Yazıcıoğlu, dizide canlandırdığı otoriter ama şefkatli ve dürüst aile reisi tiplemesiyle, son dizisinde canlandırdığı 'üçkağıtçı bakan' rolünün tam zıttı bir karakteri oynuyordu.
Bu kadar keskin bir dönüşü, 'kamyonu devirmeden' gerçekleştirmek için öncelikle iyi bir oyunculuk mayasına ihtiyaç vardı ve bu da Yazıcıoğlu'nda fazlasıyla mevcuttu.
Aslında ömrünün büyük bölümünü tiyatro sahnesinde geçirmiş dizi oyuncularının performansı bana fazla 'ağır ve ağdalı' gelir. Bu çok normaldir. Çünkü tiyatroda ilk hedef, repliği en arkadaki seyirciye duyurabilmektir.
Bu nedenle neredeyse haykırarak oynar, abartılı jestlerde bulunurlar. Bir de tiyatro oyunculuğu, 'reaksiyon' odaklıdır. Yani oyuncu ister istemez, refleks olarak 'anında alkışı' ya da 'anında kahkahayı' hedefler.
Böyle olunca da çoğu oyuncu, televizyon dizilerinde sendeler. Ama Yazıcıoğlu'nun sağlam altyapısı ve sıra dışı oyunculuk yeteneği, bu engelin üzerinden kolayca atlamasını sağlıyor. Ben bu diziyi sadece onun için bile izlerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA