Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En titrek dizi

Beni pek güldürmese de 'Şevkat Yerimdar' sinemada iyi iş yapan komedi filmlerindendi. Bu parlak gişe ışıltısı, kanal yönetimini ve yapımcıları harekete geçirmiş olmalı ki; FOX, 'Şevkat Yerimdar'ın dizi versiyonunu göz alıcı bir kadrodan oluşan oyuncu takviyesi ile ekranına dayadı.
Ne yazık ki bizim memlekette komedi dizilerini tutturmak büyük mesele. Çünkü milletin fena halde ağlayası var. 'Şevkat Yerimdar'ın gala reytingleri de pek iç açıcı değil doğrusu.
Bunda 'titrek montajın' da etkisi var sanırım. Siz bakmayın benim 'titrek montaj' diye yeni bir isim uydurduğuma; bu teknik, 'strop' olarak biliniyor. Özellikle komedi filmleri ve dizilerinde kullanılıyor.
Bazı sahneler hızlandırılıp titreyen, atlayan kareler olarak ekrana yansıtılıyor. Ancak 'Şevkat Yerimdar'da olduğu gibi bunu neredeyse her sahneye, her plana iliştirince; son derece göz yoran, dikkat dağıtan bir kurgu ortaya çıkıyor.
Dizi, mazeret olarak 'yerim dar' demeden önce hatırlatayım istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA