Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dilencilik reklamı yapmayalım

Türkiye üç gündür bir dilenciyi konuşuyor. Haberini önce bültenlerde gördük; sonra neredeyse bütün sabah masalarında tartışma konusu oldu.
Belediye zabıtaları, adamı cami önünde dilenirken yakalamış. Üzerini aramışlar, çıkan para dudak uçuklatıcı. Sonra banka cüzdanlarını bulmuşlar. Dört ayrı bankadaki hesaplarının toplamı neredeyse bir servet...
Evet kabul ediyorum, olayın bir haber değeri var. Ama ekrana taşınma biçimine itiraz ediyorum. Haber öyle ballandıra ballandıra, öyle 'iştah açıcı' bir tarzda verildi ki, en masum vatandaşın bile aklından 'Acaba?' sorusu geçiverdi. Millet ayda 1300 liraya ailesini geçindirmek için dört takla atarken, bir dilencinin sadece ezberlediği iki dua ile inanılmaz bir gelir elde etmesi, akıl çelmeye yetecek bir durumdu. Yani adamın üzerinden çıkan miktar ve banka hesaplarında bulunan paralar alenen ve defalarca üzerine basa basa telaffuz edilince; ortaya haber değil, bir 'dilenciliğe özendirme kampanyası' çıkıverdi.
Aman dikkat diyeyim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA