Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Onlar karne hediyesi değil

Ebeveynleri bir de ben uyarayım istedim: Aman ha, eğer kendinize ve çocuğunuza güvenmiyorsanız, evlatlarınıza karne hediyesi olarak evcil hayvan almayın. Çünkü onlar oyuncak değil. 'fiyonklu hediye' hiç değil. Onlar birer can. Üstelik evinize 'sorumluluk' olarak geliyorlar. Bu sorumluluğu üstlenmek adına en küçük bir kaygınız varsa, hemen şimdi vazgeçin. Çünkü onların sefaletini en yakından bilen kişilerden biriyim. Bulunduğum tatil beldesine küçük çocuklar, kendilerine karne hediyesi olarak alınan dört ayaklı minik dostlarıyla geliyorlar. Tatil bitip de kışlıklarına dönme vakti gelince çocukların ilk hevesi geçiyor, hayvanlar ailelere 'yük' haline geliyor ve onları terk ediyorlar. Ondan sonrası da bizim gibi hayvan dostlarına düşüyor. Kış boyunca aç ve susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlara bakmak, onları rehabilite etmek zorunda kalıyoruz.
Bir kez daha ve ivedilikle altını çiziyorum: Bakamayacaksanız almayın. Çünkü terk edilmenin acısını yaşayan tek canlı, insan değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA