Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Siyah-beyaz abartısı

Köşemizin kıdemli okurlarından sevgili Kemal Kozan da haftayı boş geçmemiş. Değerli okurumuz, FOX'un dizisi 'Şevkat Yerimdar'daki iki konuya dikkat çekiyor: " Merhaba Yüksel Bey; cuma akşamı FOX'ta yayınlanan 'Şevkat Yerimdar' dizisinin bir sahnesinde 'Şevkat', kümesten yumurta topluyordu. Kümeste hiç beyaz renkli tavuk olmamasına rağmen, topladığı yumurtaların hepsi beyazdı. Bilmeyenler için söyleyeyim, sarı renkli tavuktan beyaz yumurta çıkmaz.
Ayrıca gene aynı dizide ve genelde izlediğim birçok dizide herhangi birinin eski bir fotoğrafı gösteriliyorsa fotoğraf mutlaka siyah-beyaz oluyor. Fotoğraf yaşlı bir karaktere ait olsa anlarım, ancak kişi 20-25 yaşlarında bile olsa durum gene aynı. Senaryo gereği dizinin başrol oyuncusu Başak Parlak'ın 5-6 yaşlarında çekildiği varsayılan bir fotoğrafı (sanıyorum 20 yıl öncesine falan denk geliyor), neredeyse 40 yıl önce çekilen bir fotoğraf gibi gösterildi. Halbuki Türkiye'de 1980'li yılların ortalarından sonra özel çekimler hariç siyah-beyaz film kullanan neredeyse kalmamıştı. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA