Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

atv, yazılı medyanın da yıldızı

Bu sezon neredeyse tüm kategorilerde fırtına gibi esen atv, aynı zamanda yazılı medyanın da yıldızı oldu. Interpress medya araştırma şirketinin 2 bine yakın gazete ve dergiyi tarayarak oluşturduğu araştırmada atv, yazılı medyaya haber olma sayısında dört ayrı kategoride de rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.
Kanalların genel haber sayılarında atv, Haziran ayı boyunca tam bin 197 habere konu oldu. Onu Show TV (850) ve Kanal D (847) izledi. Kadın-aktüel programları kategorisinde ise atv'deki 'Müge Anlı ile Tatlı Sert', her zaman olduğu gibi rakiplerine nal toplatarak adını tam 71 haberde geçirmeyi başardı. Bu kategoride Show TV'nin yayınladığı 'Zahide Yetiş'le 22 haberle ikinci, teve2'nin yayınladığı 'Derya Baykal'la Gülümse' üçüncü sırada yer aldı. Diziler kategorisinde ise atv ilk üçe, iki dizisini birden soktu. 'Kanatsız Kuşlar' 133 haber ile ipi göğüslerken, Show TV'nin dizisi İçerde 132 haber ile ikinci, bir başka atv dizisi 'Aşk ve Mavi' de 97 haber ile üçüncü oldu. Dini sohbet programları kategorisinde de atv'de ekranlara gelen Nihat Hatipoğlu'nun programının açık ara üstünlüğü vardı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun programları ay boyunca tam 217 habere konu olurken, onu tv8'de yayınlanan 'Bekir Köse ile Sahur Vakti' (32) ve Fox'un yayınladığı 'Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri' (30) izledi.
Televizyonda başarı artık sadece reyting rakamlarıyla ölçülmüyor. Yazılı basında yer alma, sosyal medyaya konu olma, reklam alma oranı gibi pek çok kriter, reyting başarısını perçinliyor. Bu açıdan bakıldığında atv'nin 'kesin üstünlüğü' göze çarpıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA