Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Doğrusu neymiş?

TRT, perşembe akşamı ana haber bülteninde pek çok basketbol takımını kıskandıracak bir 'tam saha savunma' yaptı.
Erhan Çelik'in Ana Haber'i sunmaya başlamasıyla birlikte TRT'nin bültenlerinde en çok ilgimi çeken bölüm, 'Doğrusu Ne?' adlı mini köşe. Burada doğru bilinen yanlışlar, temelsiz iddialar deşifre edilip bilimsel ve hukuki kanıtlarıyla gözler önüne seriliyor. Perşembe akşamı ise elektrik faturaları ile elektronik cihazların satın alınması sırasında kesilen TRT payı ele alındı. Malum, cep telefonlarından alınan TRT payının yüzde 6'dan yüzde 10'a çıkmasıyla birlikte yoğun tartışmalar başlamış, özellikle muhalefet, 'TRT payı, dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uygulamasıdır' diye veryansın etmişti. 'Doğrusu Ne?', işte bu iddiaları dünyadan örnekler vererek temelinden çürüttü. Peki doğrusu neymiş? Okuyalım...
Almanya'da her ev başına 17.5 Euro (74 TL) televizyon vergisi alınıyormuş. İngiltere'de televizyon vergisini ödemeyene 1000 sterlin (5000 TL) ceza geliyormuş. Fransa'da herkes 180 Euro'luk (720 TL), İzlanda'da ise 640 TL'lik televizyon vergisini ödemekle mükellefmiş. Dünyada da bu vergi pek çok ülkede 4 Euro ile 360 Euro arasında tahsil ediliyormuş. Örneğin; Maltalılar 110, Singapurlular 250 TL vergi ödemek zorundaymış. Yani iddia edildiği gibi; Türkiye, devlet televizyonu için vergi tahsil eden tek ülke değilmiş.
Her akşam TRT Ana Haber'de yayınlanan 'Doğrusu Ne?' köşesinde tekrarlanan sloganla yazıyı bitirelim:
'Yalanların sonu gelmez, 'Doğrusu ne?' demedikçe...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA