Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler Aile Bakanım!

Ekranda çocuk görmeyi seviyorum. Çünkü çocuk seviyorum. Bu nedenle 'Çocuktan Al Haberi', 'Güldüy Güldüy Show Çocuk', '10 Numara 5 Yıldız' gibi programları kaçırmadan izliyorum. Hatta 'Çocuklardan istifade ediliyor' gerekçesiyle 'O Ses Türkiye Çocuklar'a yöneltilen haksız eleştirilere bile bu sütunlarda tüm gücümle karşı çıkmışlığım var. Çünkü masum olan çocuktur. Eğer ekranda cicili bicili giyinip neşeyle şarkı söyleyen çocuk gördüğünde nefsi kabaran varsa, yeri akıl hastanesidir.
Ancak Show TV'de Evrim Akın'ın sunduğu 'Çocuktan Al Haberi' yarışmasındaki Erzurumlu sevimli minik Efe Koçyiğit'in durumu farklıydı. Nam-ı diğer 'Çitos' Emre, hayli kiloluydu. Neredeyse göründüğü her karede yemekten, içmekten, atıştırmaktan söz ediyordu. Malum, bu aralar çocuklarımızın geleceğini tehdit eden en büyük tehlike obezite. Efe ise obeziteyi masum ve sevimli gösteren bir imaja büründürülmüş, adeta bir 'markaya' dönüştürülmüştü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı duruma seyirci kalmadı, Efe ve onun gibi ekran yüzü haline gelen çocukların korunması için harekete geçti. İlk iş olarak da bu durumdaki ailelere pedagojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
İşte adında 'Aile' geçen bir bakanlığın yapması gereken budur; çocukların ekranda görünmesini tümden yasaklamak yerine, 'ıslah etmeye' yardımcı önlemleri hayata geçirmek. Başta Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve ekibi olmak üzere konuya duyarlılık gösteren herkesi yürekten kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA