Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayır dediğin böyle yapılır

Unutulmuş bir Ramazan geleneği son yıllarda yeniden hayat buldu. Kimliklerini gizleyen hayırsever kişiler, bakkal ve marketlere gidiyor, borçluların veresiye defterlerindeki birikmiş hesaplarını ödüyor, sayfaları kopartıyor ya da üzerine çizik atıp geldikleri gibi sessizce ayrılıyorlar. Borçları nedeniyle bakkalın önünden bile geçemeyenler ise aldıkları bu müjdeli haberle biraz olsun nefes alabiliyorlar.
Bunlardan sonuncusu Bursa'da yaşandı. Markete giden hayırsever, ödeme güçlüğü içinde olanları tespit ettikten sonra cebinden 10 bin liraya yakın bir para çıkartıp dulların, emeklilerin, öğrencilerin borçlarını sildirdi. Fukaranın yüzü, bayram öncesi aniden çıkıp gelen bu 'Hızır' sayesinde güldü.
Hayrın en hayırlısı, gizli yapılandır. "Sağ elin verdiğinden, sol elin haberi olmayacak" denilir. Bu güzelliği yaşatan, geleneklerimizi hatırlatan 'Hızır'lara helal olsun. Umarım, simitçinin tüm tepsisini satın alıp bunu sosyal medyada kibirle paylaşanlara, verdiği iftara davetlilerden daha çok muhabir ve kameraman çağıranlara örnek olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA