Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bizim okurdan kaçar mı?

Cumartesileri bu köşeyi büyük bir keyifle yazıyorum. Çünkü yıllardır Yakından Kumanda'nın adeta bir 'İzleyici Akademisi' gibi hizmet verdiğini, televizyon seyredenlerin bilinç düzeyinin, dikkatlerinin ve seçiciliğinin nasıl arttığını, onların eleştirilerinden televizyon sektörünün nasıl yararlandığını görüp, onlarla gurur duyuyorum.
Bu hafta da köşemize yine ihbar yağdı. Önce köşemizin vefalı takipçilerinden Hüsnü Tarakçı'nın notuyla başlayayım:
"Merhaba Sayın Aytuğ. TRT 1'de Masumlar Apartmanı'nı izliyorum. Safiye'lerin evinde kapı yanında monte edilmiş görüntülü diafon geçmişe dönük sahnelerde porselen tabak ile gizlenmeye çalışılsa da bağlantı kabloları ve tesisatın bir bölümü gözüküyor. Eleştiri değil, gözüm takıldı. Bir haftaya bu kadar uzun bir iş yetiştirdikleri için aksine tebrik ediyorum. Sağlıcakla kalın." Köşemize katkılarıyla artık hepinizin aşina olduğu değerli meslektaşım Tansu Sarı bu haftayı da boş geçmemiş. İşte tespitleri:
"TRT 1'de hafta içi her gün yayınlanan Acemi Anneler dizisinde salı günkü (27 Ekim) bölümde iki garip sahne vardı. Ortaöğretim öğrencisi Aleyna'nın (Aslı Bayyiğit) elleri ojeliydi. Bir diğer sahnede de arkadaşı Dürdane'ye (Nermin Uğur) tansiyonunu ölçtüren Melahat (Deniz Koçman) bacak bacak üstüne atmıştı."
Tansu Sarı kardeşimin bir başka saptaması da a Spor ekranlarından: "Ana Haber Bülteni'ni sunan spiker Sinem Ökten, Başakşehir- Paris Saint Germain maçının saat 20.05'de başlayacağını söyledi. Oysa karşılaşmanın başlama saati 20.55'ti. Acaba spiker Sinem Ökten, ülkemizde uygulanmayan kış saati uygulamasına mı geçmek istedi?"

Bu zamanda dizi çekmek zor
Köşemizin müdavimlerinden Şerife Nalan Yılmaz, pandemi döneminde aksatmadan dizi çekmeye çalışanların hakkını teslim etmiş:
"Yüksel Bey merhabalar, bu zorlu süreçte dizilerin çekimi ile ilgili merak ettiklerimi yazmıştım. Siz de 'Dizilere uğramayan virüs' başlığı altında bu yazımı yayınlamıştınız, teşekkür ediyorum. Dün akşam (26.10.2020) izlediğim Sefirin Kızı dizisindeki havaalanı sahnesinde ekrana hep maskeli kişiler getirildi. Hostesler, görevliler, yolcular herkes maskeliydi. Anladığım kadarıyla oyuncularımız da çekim aralarında maske takıyorlar. Çünkü Sancar Efeoğlu ve kızı Melek kollarına taktıkları maskeler ile ekrana yansıdılar. Anladım ki çalışmak durumunda olan bizler gibi değerli sanatçılarımız da büyük bir özveriyle işlerini yapıyorlar. Çünkü hayat bir şekilde devam etmek zorunda. Bunun için hepimize sağlıklı günler diliyorum. İyi çalışmalar..."

Hastaneler için öneriler
Köşemizin lojistik destek subaylarından değerli dostum Kamil Çetin, bacaklarındaki damar tıkanıklığı problemi için Şişli Etfal Hastanesi'ne gitmiş. Harika ilgilenmişler, doktoru Kudret Keskin kendisini tam zamanında kabul etmiş. Ancak tedavi için gerekli ultrason/ dopler çekimi için tam 1 yıl sonraya randevu vermişler. Kamil Çetin "Bu işlemin özel hastanelerdeki fiyatı 800 liradan başlayıp, 5 bin liraya kadar yükselebiliyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca acilen bu soruna çözüm bulmalı" diyor. Çetin, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için de gözlem yapmış: "Güvenlik görevlilerine daha iyi eğitim verilmeli. Kapılara mutlaka X-Ray cihazları konulmalı." Eh, elçiye zeval olmaz.

Gaf kürsüsü
Ben Bilirim yarışmasında bir öğretmen "Rus işgalinde kalan şehrimiz. Son harfi N" sorusuna "Karaman" demesin mi? (Doğru yanıt Ardahan olacak tabii ki)

Zap'tiye
Koronavirüs en çok düğünlerdeki halaylarda yayılıyormuş. Halay Komutanı Mahmut Tuncer birliklerine acilen emir vermeli: "Herkes mendilleri yere bıraksın, sakince evlere dağılalım arkadaşlar!.."

Ne demiş?
"Sakın sana yol vermelerine izin verme. Yol verilene nereyi fethederse etsin, fatih demezler. Fatih odur ki, yol bulamazsa gemileri dağdan indirir, yine de fetheder." (Eşkıya'da Şahin Ağa'nın genç Alparslan'a nasihati)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA