Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İki diziye teşekkür

Her cumartesi burada siz okurlarımızın mektuplarını yayınlıyorum. Ama bu kez köşenin ilk mektubu benden, yapımcılara. Bu bir takdir ve teşekkür mektubu...
TRT 1'in dizisi Masumlar Apartmanı'nda önceki hafta önemli bir sosyal mesaj yer aldı. Özellikle kadınlar arasında ciddi bir sorun olan idrar kaçırma rahatsızlığının, kişinin ruh hali ve sosyal ilişkileri üzerindeki olumsuz yansımaları büyük bir samimiyetle ekrana taşındı.
Gülben (Merve Dizdar) uykuda ve stres anında idrar kaçırma problemi yaşayan bir kadındı. Temizlik takıntılı ablası Safiye (Ezgi Mola) ise bu yüzden kardeşini eleştiriyor, hatta aşağılıyordu. Onun bu problemi, diğer kardeşi Neriman'ın (Gizem Katmer) ona yetişkinler için emici külot vermesiyle çözüme kavuştu. Gülben'in o sırada yaptığı konuşma ise aynı durumdaki kadınların hislerine tercüman olacak cinstendi.
İkinci teşekkürüm ise Payitaht Abdülhamid'e... Yine önceki hafta yayınlanan bölümde hayvan sevgisinin bize atalarımızdan kalan bir miras, hayvanları korumanın ise dinimizin emrettiği bir büyük erdem olduğunu Sultan Abdülhamid'in ağzından öyle güzel anlattılar ki...
Abdülhamid, şehri gezerken sokak hayvanlarını toplayıp onlara eziyet ettikten sonra öldüren bir adama rastlar. Önce bastonuyla onu bir güzel döver, sonra tutuklattırır ve bir daha gün yüzü görmemesini emreder. Ardından da Payitaht'taki tüm sokak hayvanlarının beslenmesini, parasının ise kendi cebinden ödenmesini ister.
Hep söyler dururum. Bizim ülkede sosyal mesaj vermenin en kestirme ve etkili yolu dizilerden geçer. Şahane mesajlarından dolayı her iki diziye emek verenleri de yürekten kutluyorum.

Pazar komedileri
Köşemizin müdavimleri, Tansu Sarı'yı artık iyi tanıyor. Neredeyse her hafta köşemize katkı sunan değerli meslektaşım, bu kez de sadece pazar ekranında gözüne takılanları sıralamış:
"1-A Spor'daki Ümit Aktan ve Mustafa Göksu'nun sunduğu Haydi Maça programının yayını sırasında geçen altyazıda;
Fenerbahçeli Sosa'nın Konyaspor maçının kadrosundan çıkarıldığı yazıyordu.
Ancak maç cumartesi günü oynanmış ve bitmişti. Dolayısıyla cuma gününün haberi pazar günü hâlâ alt yazıyla veriliyordu.
2-Teve 2'deki Rehber programında sunucu Mert Savaş; bir hanımefendiye Safranbolu yemeklerinin tanıtımını yaptırdı. Sonra bir otelin tanıtımını yaparken aynı hanımefendiye mikrofon uzattı ve hanımefendi de 'Hoşgeldiniz' dedi. Yani programın kurgusu (montajı) yanlış yapılmıştı.
3-Sakar Şakir filminin ilk dakikalarında Hacı (Ali Şen) ve karısı Fatma (Adile Naşit); ölmek üzere olan Hasan Emmi'nin (Kemal Sunal) vasiyetini öğrenmek üzere yanına gidiyorlar.
Fakat Hasan Emmi tekli planda sol tarafına bakması gerekirken sağ tarafına bakıyor.
Yine diyalog sırasında Hasan Emmi "Apartmanlarımı ve dairelerimi Kayseri'de bulunan yeğenim Şakir'e bırakıyorum" diyor..
(Kemal Sunal iki rolde) Ancak Sakar Şakir o sırada Kayseri'de değil; İzmit'te (Kocaeli'de) bulunuyor ve 41 plakalı Doğan Körfez otobüsüyle İstanbul'a geliyor."

Bu kadarına gerek var mı?
Okurumuz Erdinç Dinçer, Mucize Doktor'daki Nazlı'nın (Sinem Ünsal) aşırı dekoltesinin gerekli olup olmadığını sorgulamış:
"Nazlı'nın yeni sezondaki giyimlerini bir tek ben mi abartılı, açık ve seksi buluyorum? Bin tane hastane gezdik, böyle asistan görmedik. Yoksa üstümüzde bilmediğimiz bir şeyler mi deniyor üst akıl dediklerimiz? Bilinçaltımıza damardan ne enjekte ediliyor, onu komplo teorisyenlerine bırakıyorum. Gençlere neyi rol model gösteriyorlar ince düşünmek gerek! Zira gençler ekranda gördüklerini aynen tatbik ediyor, sonra ebeveynlerini de takmıyorlar. Düşün(dür) mek lazım!"

Gaf kürsüsü
Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım "Kendi kurduğum FBTV'de doğum günümü bile kutlamadınız" diye sitem etti. Ancak FBTV, 2 Kasım'da Aziz Yıldırım'ın doğum gününü bir video ile kutlamıştı.

Zap'tiye
Müge Anlı "Kuyulara dikkat, oraları araştırın" dedi, Afyon'daki yaşlı çiftin cesetleri kuyudan çıktı. Programın Tatlı Sert olan ismi artık kifayetsiz kalıyor. 'Federaller' mi desek acaba?

Ne demiş?
Magazin D'de evi tanıtılan Aynur Aydın aldığı ödülleri koridordaki büfenin üzerine dizmişti. Büyük bir tevazu ile (!) dedi ki: "Aslında kolay oluyor. Biri lavaboyu sorduğunda 'Altın Kelebek'ten sonra' diyorum..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA