Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Türkiye'nin en güzel kadını kim?

İvillage.com 'Sizce Yeşilçam'ın en güzel aktrisi kimdi?' konulu bir anket düzenlemiş. Binlerce kişi yanıt vermiş bu soruya ve birinci Türkan Şoray çıkmış. Şaşırtıcı değil. Ama Türk insanının ona 'Türk Sineması'nın Sultanı' tacını takması, onun güzelliği kadar gönül güzelliğiyle de ilgili; bu bir gerçek. Her konuşmamda tanık olduğum o mütevazı tavrın altını bir kez daha çizmek için birkaç gün önce yaptığım konuşmanın bir bölümünü burada aktarmak istiyorum. Yeşilçam'daki bu güzellik yarışı ile ilgili konuşmak için aradım. Biraz da kışkırtayım istedim. Şöyle ortalığı sallayacak bir laf etse... "Aman bugünküler de güzel mi?" falan dese... Şaka tabii... Asla böyle bir söz duyamazsınız onun ağzından. "Ne diyorsunuz Türkan Hanım, yarım asırdır hâlâ en güzel siz seçiliyorsunuz?" dedim.

BU KONUDA ASLA KONUŞMAM
"Ne olur bana böyle bir soru sormayın. Ben böyle bir şey hakkında asla konuşmam" dedi her zamanki mütevazı tavrıyla. Hatta o anda yüzüne al bastığına eminim. Sıkıştırdım; "Ay yok, sakın bu konu hakkında bir şey yazmayın. Ayıp şeyler bunlar. Ben bir şey söylemem, çok utanırım. Bırakalım bunları, başka konulardan konuşalım, özlemişim sizi" dedi ve usta bir manevrayla sözü başka yerlere taşıdı. Biz haberi unuttuk; hayattan, tatilden, sıcaklardan, çocuklardan, onların eğitimlerinden falan konuşmaya başladık. Telefonu kapatırken, "Siz bir şey söylemediniz ama benim de 20 yıldır tanıdığım Türkan Şoray'la ilgili yazacak bir şeylerim vardır elbet" dedim. Evet, fiziki güzellik kadar gönül güzelliğinin de çok önemli olduğunun canlı kanıtıdır Türkan Şoray. Belki çok uzun yıllar boyunca kendisini sevenlere adanmış bir hayat yaşamıştır -ki çoğu insan bunu yapmaz, yapamazama karşılığını da fazlasıyla görmüştür. Yıllar önce birlikte bir akşam yemeği için dışarı çıkmıştık. Restorana girdik, bir anda herkes ayağa kalktı, erkekler ceketlerinin düğmelerini ilikledi, kadınlar hayranlıkla onu izledi... Hiç unutmadığım bu sahne bana; güzelliğin, şöhretin ne olup ne olmadığını o gün bir ders gibi göstermişti. Gelelim bugüne... Bugünün en güzel aktrisi kim sorusunun yanıtına... Tek başına güzelliğin hiçbir şey ifade etmediğini belirterek, bu sorunun yanıtını şimdilik boş bırakıyorum! Ya siz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA