Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

40 milyon dolarlık jet siparişi verdi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un dünyanın en prestijli iş jeti olan Falcon'un en son modeli 900 LX'ten sipariş ettiğini duydum. Koç, fiyatı 40 milyon dolar olan, çok hızlı ve uzun menzile sahip olmasıyla tanınan Falcon 900 LX model jetini 2011 yılında teslim alacakmış. Dünyanın en zengin patronlarının kullandığı Falcon 900 LX'ten Türkiye'de şu anda sadece Azeri işadamı Mubariz Mansimov'da var. Fransız şirketi Dassault'un ürettiği Falcon'un en sadık müşterilerinden biri Mustafa Koç olsa gerek!

FALCON, KOÇ İÇİN ÖZEL TÖREN YAPTI

Çünkü Mustafa Bey en son temmuz ayında Falcon'dan 2000 LX model jet satın aldı. Koç'un 30 milyon dolar verdiği jet çok özeldi. Çünkü Falcon'un ürettiği 2000'inci uçaktı ve bu yüzden jet, Falcon fabrikasında düzenlenen özel bir törenle Koç'a teslim edildi. Mustafa Koç'un ayrıca bir de Falcon EX model jeti bulunuyor. Mustafa Bey, 40 milyon dolarlık yeni jetini 2011 yılında teslim aldığında diğer Falcon'lardan birini satacak mı yoksa 'üç jetli patron' olarak dünyaya nam mı salacak çok merak ediyorum doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA