Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

'Derin' borcu yüzünden hapis yolu gözüküyor

Mart ayında Tuba Ünsal'dan boşanan ünlü galerici Murat Pilevneli'nin uzun süredir maddi sıkıntı yaşadığı, hatta uçan kuşa borcu olduğu konuşuluyordu; doğruymuş... Geçen yaz kurucusu olduğu Galerist'ten borçları yüzünden ceketini alıp çıkmak zorunda kalan Pilevneli'nin geçen ay 'Pilevneli Project' adıyla yeni bir galeri açınca, durumunu düzelttiğini sanmıştım; yanılmışım! Hatta, Pilevneli'ye borçları yüzünden hapis yolu bile gözükmüş! Sosyetenin en ünlü isimlerinden Derin Mermerci, kendisine 216 bin lira borcu olan ve aylardır ödemeyen Murat Pilevneli'yi mahkemeye vermiş.

İLK TAKSİDİ BİLE ÖDEYEMEMİŞ!
Dava dilekçesinden öğrendiğime göre; Derin Hanım, Pilevneli'den alacağı olan parayı tahsil edemeyince, yargıya başvurmuş. Pilevneli de, borcu beş eşit taksite böldürüp 'icra taahhüdü'nün altına imza atmış. Ancak 5 Mayıs'taki ilk taksiti ödeyemeyince, Mermerci'nin avukatları da, Pilevneli'ye dava açmış; 21 Haziran'da bu davanın duruşması var. Hukukçulardan öğrendim; böyle imza atıp taahhüdü yerine getirmemenin cezası üç ay hapismiş. Pilevneli, bakalım 21 Haziran'a kadar parayı denkleştirip hapisten kurtulabilecek mi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA