Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Dünyanın en iyi yatı onda

Yelkenlisiyle 2003'te Atlantik Okyanusu'nu, 2007'de de Pasifik Okyanusu'nu kat eden Akın Öngör; geçtiğimiz yaz, 6.5 milyon Euro'luk 'Only Now' adını verdiği dillere destan motor yatını suya indirmişti.
Akın Bey'in 'Only Now'ı; explorer yatların Türkiye'deki öncü mimarı olan, 'Bartender' adlı teknesiyle de dünyada yat sektörünün Oscar'ı sayılan Gold Neptun ödülünü alan Rıza Tansu'nun imzasını taşıyor.
Öğrendim ki Rıza Tansu, Öngör için yaptığı bu tekneyle yat sektörünün en prestijli ödülünü kazanmış. Tansu, uluslararası süperyat sektörünün 'Oscar'ı olarak kabul edilen 'Dünya Süperyat Ödülü'nün sahibi olmuş.
Bu arada Dünya Süperyat Ödül Töreni, ikinci kez İstanbul'da yapılmış. Dünya süperyat endüstrisinin lider üreticileri, sahipleri ve brokerlar'ın katıldığı Çırağan Sarayı'ndaki ödül töreninde 'Only Now'; iki katlı, yarı-deplasman ve kayıcı tekneler kategorisinde en büyük ödülü almış.

ÖDÜLÜ BİRLİKTE ALMIŞLAR
Soğuk kalıp tahtalarla inşa edilen 39.9 metrelik, iki 1.700 hp gücünde Caterpillar motorlarla çalışan, 22 knotluk azami hıza ve 18 knotluk seyir hızına ulaşan 'Only Now'un birincilik ödülünü; Tansu Yachts'ın kurucusu Rıza Tansu ve Akın-Gülin Öngör çifti birlikte almış.
Garanti Bankası'nda 20 milyar dolarlık aktifi yönetirken, hobilerinin peşinde koşmak için 55 yaşında emekliye ayrılan ve deniz tutkusu için 6.5 milyon Euro'luk motor yat yaptıran Akın Öngör'e ve başarısıyla tekrar böylesi prestijli bir ödülü Türkiye'ye getiren Rıza Tansu'ya kocaman alkış.

İÇİNDE ÖZEL SPOR SALONU VAR
Alt güvertesinde bulunan geniş ana suiti ve iki duble misafir kabiniyle altı misafire ev sahipliği yapan 'Only Now'un en dikkat çeken yeri, devasa spor salonu. Bu spor salonu, duble kabine dönüşebilecek şekilde tasarlandı. Ana güvertedeki yaşam alanı; kıç güvertesine açılarak mekanı ferahlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA