Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Amerikalı damat benzinciyi açık hava müzesi yapmış!

Amerika'nın genç Donald Trump'ı olarak tanınan Michael Shvo ile Türk eşi Seren Ceylan Shvo, Manhattan'ın Chealse bölgesinde bir benzin istasyonunu milyon dolarlık sanat eserleri ile döşeyerek açık hava müzesine dönüştürmüş!
Amerikan basının da oldukça ilgisini çeken açık hava müzesinin açılışına; Leonardo DiCaprio, Betty Midler ve Katie Holmes gibi dünyaca ünlü isimler katılmış.

AÇILIŞ KOYUN FİGÜRLERİYLE
Shvo çifti, benzinliğin yerine; 40 milyon dolarlık dairelerden oluşan, Manhattan'ın en lüks binalarından birini inşa edecekmiş. Ultra lüks binanın inşaatı Şubat 2014'te başlayacağı için, arazinin o zamana kadar terk edilmiş benzinci olarak kalmasını istemeyen çift; burasını sahip oldukları milyon dolarlık eserlerle döşeyerek sanat alanına çevirmeye karar vermiş.
Shvo çifti, müzenin açılışını, Fransız heykeltıraş çift Francois Xavier Lalanne&Claude Lalanne'nin koyun figürleriyle yapmış. Katar Kraliyet Ailesi'nin geçen yıl 10 tanesini 7.5 milyon dolara satın aldığı bu koyunlar; ayrıca Madonna, Tom Ford ve Valentino gibi ünlü isimlerin de koleksiyonunda yer alıyor. Shvo çifti, açık hava müzelerinde her hafta koleksiyonlarından başka eserleri, halkın görmesi için sergileyecekmiş. İlginç ve adından çok söz ettiren bir proje!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA