Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Elitler sanat için izdiham yarattı

Basın sponsorluğunu Sabah ve A Haber'in yaptığı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, önceki gün 23 ülkeden 108 sanat galerisi ve 520 sanatçının katılımıyla dokuzuncu kez kapılarını araladı. Lütfi Kırdar'daki açılış ve ön izleme davetine sanat tutkunları adeta akın etti.
Resmen bir izdihamın yaşandığı açılış gününde, sanat tutkunları sanata doydu.
Pek çok yerli ve yabancı sanatçının eserlerinin yer aldığı fuarda özellikle görülmesi gerekenlerin arasında Dirimart'ta sergilenen Franz Ackerman imzalı 250 bin Euro'luk tablo var. Hoş bu fuar anlatılmaz; gezilir. Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Yıldız Holding ve 42 Maslak'ın üstlendiği fuar, 16 Kasım'a kadar açık. Bölgenin bu en büyük çağdaş sanat fuarını kesinlikle kaçırmayın...

Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul'un Contemporary sayesinde çağdaş sanata yön veren bir şehir haline geldiğini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA