Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Gala Modern için geri sayım başladı

İstanbul Modern, çocuk ve gençlerin eğitimine olanak sağlamak için beş yıldır Gala Modern adıyla özel bir gece düzenliyor.
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'nın ev sahipliğindeki galanın altıncısı, bu yıl 13 Aralık'ta gerçekleşecek.
Uluslararası sanatçı Tony Cragg, Merih Akoğul, Hüseyin Çağlayan ve Ara Güler'in de aralarında olduğu pek çok sanatçı, eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırlamış.
Naile Akıncı'nın bir yapıtı ise, 'Naile Akıncı'nın İzinde' adlı eğitim programının hayata geçirilmesi için Akıncı Ailesi tarafından bağışlanmış.
Raffi Portakal ve kızı Maya Portakal Bitargil ise, destek yarışını yönetmek için o gece çabalayacakmış. Sanatın en büyük destekçisi olan İstanbul'un elitleri, şimdiden bu gece için hazırlıklara başlamış. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

İstanbul'un elitleri, geçen yılki galaya akın etmişti.
Bu yıl ilk kez, İstanbul Modern Koleksiyonu'nda çalışması yer alan uluslararası sanatçı Tony Cragg'in bir eseri de açık artırmaya çıkacak. Cragg'in bu gece için özel olarak yaptığı 155 cm. yüksekliğinde ve 300 kilo ağırlığındaki mermer heykeli bakalım kim alacak.

Maya Bitargil-Raffi Portakal
Finansbank Quartz Varlık Bankacılığı'nın ana sponsorluğunu üstlendiği gecenin sunuculuğunu, yine Rana Erkan Tabanca yapacakmış.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, bugüne kadarki Gala Modern gecelerinden sağlanan katkılarla 190 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA