Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Bu ay İstanbul sanatla doluyor...

Eylül geldi ve uluslararası sanatçılar; kendi kültürleri, sanatları ve hayat anlayışlarını paylaşmak için İstanbul'a akın etmeye başladı.
Bu hafta çok hoş sergiler açılıyor. İşte size, bu ay kesinlikle görmeniz gereken sergilere ait bir liste:
Dünyaca ünlü sanatçı Anish Kapoor'un; heykel, mimari, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getiren taş eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi'nin galerileri ve bahçesinde görülebilecek. (10 Eylül-5 Ocak)
Romalı sanatçı Angelo Bucarelli'nin 'Su-Aşkın Gözyaşları Gibi' adlı enstalasyon sergisinin mekanI, Istanbul'un en eski Türk hamami olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı.
Angelo; kumaş, nakış süsleme, demir, cam gibi farklı materyalleri fotoğraf ile birleştiriyor. (15 Eylül- 14 Ekim)
İtalyan sanatçı Marco Veronese'nin Rönesans'tan ilham alarak hayal ettiği ve yeni bir aydınlanmayı vurguladığı tahta üstüne fotoğraf tekniği ile oluşturduğu eserleri, Galeri Bonart Teşvikiye'de. (17-30 Eylül)
Borusan Perili Köşk'te 'Vicious Circular Breathing' ve Segment# 4 sergileri. (14 Eylül-16 Ocak. Ayrıntılı bilgi için: www.borusancontemporary. com)
13. İstanbul Bienali; 'Anne Ben Barbar mıyım?' başlığında gerçekleşiyor. (14 Eylül-10 Kasım. Ayrıntılı bilgi için: 13b.iksv.org)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA