Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Denge nedir?

Bir 'arayış' kültüründe yaşıyoruz. Önce mutluluğu aradık, pek bulamadık. Ardından mükemmel olmaya çalıştık, kapasitemiz yetmedi. Her şeye yetişebilme sevdasının bedelini sakinleştiriciler, ağrı kesiciler bile bastıramadı. Şimdi sıra geldi hayatta 'denge' arayışına… Spiritüel saflığın, egosuz yaşamın peşine düştük. Ama sanki o dinginliği, huzuru, uyumu temsil eden 'denge', aynı 'mutluluk' ve 'mükemmelik' arayışında olduğu gibi yine kendimize karşı kullandığımız bir silah olmaya başladı. Çünkü yükünden kaçmaya çalıştığımız karekterimizin hırslı yönü, 'denge' arayışında da peşimizi bırakmıyor. Aranızda onca arayışa rağmen iş, aile, sosyal yaşam, sağlık, hobi, kendine ayırdığın zaman, başkalarına ayırdığın zaman, olumlu, olumsuz hisler; tüm bunların dengesini kurabilen, sürdürebilen birisi var mı? Bazen ne kadar uğraşırsanız uğraşın denge bozuluyor, olumlu düşünmek yeterli olmuyor, iyileşmek zaman alıyor, canın acımaya devam ediyor, hatta yıldırıyor.

TABİAT KANUNUNA GÜVENİN
Belki de 'denge'nin ne olduğunu tekrar tanımlamamız gerekiyor. Saatte 1670 km hızla kendi etrafında dönen bir dünyada, arada bir ayağınızın yerden kesildiği hissine kapılmamak imkansız! Hayat, dünyadan da hızlı dönüyor… Otomatik pilotta düşünmeye ve tepki göstermeye alışmış zihniniz ise en hızlısı… Sizi tuttuğu gibi bir düşünceden başka bir düşünceye sürüklüyor. Siz hiç farkında bile olmadan… Bu kadar hızın içinde arada bir tökezleyip yüzüstü ya da popoüstü yere düşmek utanılacak bir durum değil! Arada bir dengelerimizin bozulması hayatın dengesinin ta kendisi… Bu çılgın hayatta geliştirebileceğiniz en önemli özellik şu: Kendinize karşı biraz daha anlayışlı ve esnek olun. Kendinizi fazla sorgulamadan yola devam edin. Günün getirdikleri ile... Yapabildiğiniz kadarı ile... Suçluluk hissetmeden... Elinizden geleni zaten yapıyorsunuz. Tabiatin kanunlarına biraz daha güvenin! Ben mesela; bazı şeylerin beklentimi karşılamayacağını anladığımda, o konudaki düşünce şeklimi değiştirmeyi kendime öğrettim. Önemli olan sabit bir sonuca bağımlı olmamak…

ASIL DENGE BU!
Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun! Hiçbir ev, hiçbir kalp, hiçbir 'mutlu an' sizinle paylaşılmadan tam değildir. Bu dünyayı siz tamamlıyorsunuz. Benzersizsiniz, özelsiniz, yeterlisiniz. Bugün sizin gününüz… Sizden beklenenlere ve kendinizden beklediklerinize biraz ara verin ve hayatı kutlayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA