Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Bazı şeyler istediğiniz gibi gitmezse...

Çoğu kadının hayalidir Angelina Jolie'nin hayatına sahip olabilmek...
Kadının güzelligini, dişiliğini, gücünü ve özgürlüğünü bir arada dünya platformuna taşıyan en iyi örnek! Bir de üstüne güzel bir ailesi var.
Ama hayat; 'en şanslı' gördüklerimiz için bile her zaman doğru gitmiyor...
Angelina kıskanılıyor, anneliğine laf sokuluyor, film yapımcılığı eleştiriliyor. Dünyanın gözü yapacağı tek yanlışı yüzüne çarpmak için üstünde olduğu halde; o, duruşunu değiştirmeden yoluna devam edebiliyor.
Annesini, anneannesini ve teyzesini kanserden kaybetmiş. Kanser geni Brca1 taşıdığı için önleyici tedbir olarak hem göğüslerini, hem yumurtalıklarını aldırdı. Kadını kadın yapan organları artık olmadığı halde, dişiliğinden bir gram kaybetmiyor.

MAKUL OLMAYA ÇALIŞMAK
Çoğumuz ise, hayatımızda bazı şeyler ters gittiğinde 'Neden böyle?' sorusuna asılı kalıp yaşıyoruz. Hayal kırıklığını içimizde taze tutmak, yola devam etmemize engel oluyor. Koşulları olduğundan çok daha kötü görmeye başlıyoruz. Onun için ağır tepkiler gösteriyoruz. O his içimize yayıldıkça da bitkinleşiyoruz, yaşama karşı hevesimizi kaybediyoruz.
Olumsuz düşündüğünüzde daha gerçekçi olduğunuzu sanabilirsiniz.
Koşullar ters giderken ve elinizde geçerli bir sebep yokken pozitif düşünmeyi naiflik olarak görebilirsiniz.
Ayrıca her şeyin istediğiniz gibi olmadığı bir dönemde kendinizi pozitif düşünmeye zorlamak sizi daha da mutsuz edebilir. Bunların hepsi makul tezler...
Ancak yine de daha 'karamsar' içgüdülerimizle savaşıp 'daha makul' olmaya çalışmak; naiflik değil, gereklilik...
Sürekli neyin yanlış gittiğini kafaya takıyorsanız, neyin doğru gittiğini, nerede bir çıkış olduğunu göremezsiniz.
Hayatta doğru giden şeyleri de görme alışkanlığı edinin.
Bu alışkanlığınız yoksa; koşullar ne olursa olsun, mutsuzsunuzdur. İşiniz dünyanın en ağır işidir, insanlar sizi sürekli hayal kırıklığına uğratıyordur, gelecekte umut yoktur, her şey hep kötü gidecektir, sürekli yanlış yerde, kusurlu insanlarla haksızlığa uğradığınız bir hayat yaşıyorsunuzdur...
28 yıl müziğe ara verip mutluluk arayışına çıkan Yusuf İslam (Cat Stevens), albümü 'Road Singer'daki bir şarkısının sözlerinde şu soruyu soruyor:
'Nefret ve gözyaşları ile dolu, arkadaşlarınızın yabancılaştığı, kimsenin takmadığı bir dünyada mutluluğu bulmak için nereye gidersiniz?'
Cevap mı? Kendi içinizde... İyi yaşamak; her şeyin sürekli 'iyi' gitmesi demek değildir. Bazı şeylerin doğru gitmediği zamanlarda bile kendini 'iyi hissedebileceğin' tavrı ve bakış açısını geliştirebilmektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA