Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

'Üç Maymun'un yankıları sürüyor

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filminin başarısı Türkiye içinde ve dışında yankı yapmayı sürdürüyor. Nuri Bilge'nin son iki filminin yapımcısı olan Zeynep Özbatur, bu ödülün bundan sonraki filmleri için Ceylan'a büyük kolaylık getireceğini söyledi. Özbatur, konuşmasına şöyle devam etti: "Zaten 'İklimler' ve 'Üç Maymun'da eski bütçeler çok aşılmış, her biri için 2 milyon Euro'ya yaklaşılmıştı. Ama 'Üç Maymun'u daha çekilirken 20 ülkeye satmayı başardık. Şimdi yeni filmimiz için çok daha rahat para bulabileceğiz."

SADECE YARATACAK!
Son iki yılda tam anlamıyla bu filme konsantre olduklarını, onun için hiçbir yeni proje konuşmadıklarını, ancak Bilge'nin kafasında yeni tasarılar olduğunu bildiğini söyleyen Özbatur, "Artık o eski filmlerindeki gibi oturup filminin her şeyiyle meşgul olmak zorunda değil! Tüm madddi sorunlarını biz halledeceğiz. O ise oturup yaratış sürecini gerçekleştirecek" dedi. Ödül gecesi, törenden hemen sonra yapılan basın toplantısında Nuri Bilge, yönetici Henri Behar'ın sorduğu "İki ödüllü filmden sonra Cannes'a katılmak bir risk değil miydi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Belki. Nitekim hiç ödül almayabilirdik de. Gerçi eleştirmenler beğendi, ama her şey jüriye bağlıdır. Ancak Cannes dünyanın en önemli festivali. Ve bu riske atılmak zorundasınız. Başka yolu yok!"

ZAFER YEMEĞİ...

Filmin yönetmeni, yapımcısı ve oyuncuları daha sonra festival sarayının tepesindeki Les Ambassadeurs salonunda verilen zafer yemeğine katıldılar. Gece geç vakit ise sahildeki Türk pavyonunda 15 kişilik ekipleriyle ve Cannes'daki diğer Türkler'le biraraya gelerek zaferi son bir kez kutladılar. Nuri Bilge ve eşi, önceki gece Roma yoluyla, ekibin geri kalanı ise farklı uçaklarla yurda döndüler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA