Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İyi hissetmek için mandala boyayın, detoks yapın

Yoğun iş temposu veya hayatın koşturmacası içinde kendinizden uzaklaşmaya başladıysanız, durup dinlenmenin ve iyi hissetmenin tam zamanı. Peki, iyi hissetmenin yollarını uzmanlar eşliğinde keşfetmeye ne dersiniz?
Yanıtınız evet ise okumaya devam edebilirsiniz.
Yeniliklerin öncüsü Hillside Beach Club, bu yıl ikincisini düzenlediği İyi Hissetme Haftası'na özel olarak tasarladığı atölye de, terapi ve etkinliklerle misafirlerine beden ve ruhlarını dinlendirme imkanı sundu. Teknede yoga ve dans terapisiyle başlayıp gün batımında nefes terapisiyle son bulan gün; İyi Hissetme Haftası'nın misafirlerine doğayla iç içe muhteşem bir deneyim yaşattı.

MANDALA İLE KONSANTRASYON
Renklerin büyüsüyle ruhunu dinlendirmek isteyenlere, en favori etkinliğim mandala boyama atölyesini tavsiye ediyorum. Mandalanın Türkiye'deki öncü ismi Aslıhan Aksun, bu atölyede düz çizgi çizemeyenlerin bile harikalar yaratmasını sağlıyor.
Mandala boyamak çok eğlenceli ve rahatlatıcı bir aktivite. Mandala çizen bireylerde konsantrasyon, farkındalık, özgüven ve yaratıcılığın arttığını söyleyen Aksun, "Bireyler kendisi ile baş başa kalıp mandala çizerek dinginleşip sakinleşir" dedi. Ardından tüm öğrencilerin mandalalarına bakarak dışavurdukları bilinçaltlarını yorumladı.

KENDİ DETOKSUNU KENDİN HAZIRLA
Detoks içecek yapımı atölyesi, İyi Hissetme Haftası'nın en ilgi gören etkinliklerindendi. Sağlık eğitmenleri Ceyda Tavukçular eşliğinde muhteşem detoks içecek tarifleri aldım. Detoks; metabolizmamızı birikmiş toksinlerden arındırmak için, bir kişinin belirli bir zaman sürecinde özel meyve ve sebzelerden oluşan sıvıları tüketerek yaptığı bir uygulama.
Özellikle son günlerde çok popüler. 'Kendi detoksumu kendim yaparım' diyorsanız buyurun tarifi...
Marul, salatalık, nane ve zencefili katı meyve sıkacağından bir güzel geçiriyorsunuz; bardağınıza koyup içiyorsunuz. Afiyet olsun...

En gelişmiş ve en büyük şov havuzu
İstanbul'un en modern ve yüksek nüfuslu semti Ataşehir'de, dünyada ve Türkiye'de ilkleri içinde barındıran Watergarden'ın şov havuzu, görülmeye değer. Şov havuzu çevresinde; farklı damaklara hitap eden restoranlar var. Rengarenk çocuk alanlarında heyecan ve adrenalin dolu anlar yaşamak isteyenler de şehirde Survivor programındaki aktiviteleri deneyimliyor. Gündüz çocuklarınızla birlikte restoranların, eğlenceli oyun alanlarının ve macera parkının tadını çıkartırken, geceleri de en gelişmiş su, ateş, müzik, lazer ve ışık gösterileri ile farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Watergarden İstanbul'un kalbi konumundaki, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu şov havuzu, dünyada ve Türkiye'de, bir yaşam merkezinin içinde yer alan en büyük ve en gelişmiş şov havuzu olma niteliğini taşıyor.

Türkler en çok şeftali suyunu tercih ediyor
Türkiye'nin lezzetli meyvelerini, yetiştikleri bölgeden toplayan ünlü meyve suyu markası Tropicana, geçtiğimiz günlerde 'Şeftali Nektarı Bursa ile Özel Tatlılar' konulu bir workshop düzenledi. Gurme şef Vedat Başaran önderliğinde, şeftalili lokum yapmanın yanı sıra bir de Türklerin en çok şeftali suyu içtiğini öğrendim. Meyve suyu tüketiminde ikinci sırada vişne, üçüncü sırada ise kayısı ve karışık meyveler geliyormuş. Yazın üçüncü sıraya limonata yükseliyormuş ama kışın beşinci sırada seyrediyormuş. Ne ilginçtir ki portakal suyu altıncı sıradaymış. Demek ki bizim insanımız portakal suyunu hazır almayı değil kendi sıkmayı tercih ediyor; buradan bunu anlıyoruz.
Neyse biz workshopumuza dönecek olursak; 2 kilo şeftali suyunu 1.5 kg. toz şekerle beraber büyük tenceremize koyuyoruz. Ardından 200 gram nişasta ve 2 gram limon tuzunu da ekliyoruz; karıştırdıkça karıştırıyoruz.
Yaklaşık 1.5 -2 saat lokum kıvamına gelene kadar karıştırıyorsunuz.
Sonra ne zaman kollarınızı hissetmiyorsunuz; artık yorgunluktan hemen yakınınızdakinden bir destek istiyorsunuz çünkü tepsiye nişasta dökmek gerekiyor. Nişastanın üzerine lokumu döktükten sonra soğumaya bırakıyorsunuz. Soğuduktan sonra sıra kesim işlemine geliyor. Lokumu kesip pudra şekerine buladıktan sonra özgürce yiyebiliyorsunuz.
Bu arada Tropicana şu günlerde Kahira mangosu üzerine çalışıyormuş; sofralarınızın içecek bölümüne şimdiden rezerve koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA