Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İster afiş ya da yastık tasarlayın isterseniz tırmanın!

Çocukların sabırsızlıkla beklediği sömestir tatili devam ediyor. Sömestir denilince kiminin aklına kayak tatili, kiminin ise çocuklarıyla beraber yapacağı etkinlikler gelir. Tatilin ilk haftasını geride bıraksak da çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz etkinlikleri sizler için derledim...
MACERA PARKI VE KORSAN ADASI: Watergarden İstanbul, çocukları eğlenceli, bir o kadar da maceralı bir serüvene davet ediyor.
5 bin metrekarelik alana kurulu Macera Park'ta; tırmanma duvarından kaykay pistine kadar birçok eğlenceli aktivite var.
Bu deneyimi salıncaklardan başlayarak ben de yaşadım. Enerji boşaltmak için gerçekten harika!
Watergarden'ın bir diğer harika etkinliği ise Taze Pazar katında bulunan Korsan Adası. Çocuklar adaya geldiklerinde ilk olarak eğlenceli bir testle karşılaşıyor. Bu testin ardından korsan aksesuvarlarına ve kimliklerine sahip oluyorlar. Hazine avı, kanca atma yarışı, baloncuk partisi gibi etkinliklere katılan çocuklar, başarılı oldukları takdirde sertifikayla ödüllendiriliyorlar. 5 Şubat'a kadar, 12.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlikte; çocuklar kendileri için özel olarak üretilip güvenli şekilde dizayn edilen korsan gemisinde, keyifle vakit geçirmenin tadına varacaklar.
'Peki ben ne yapacağım' diyen ebeveynler için de Watergarden'da harika bir organik pazar var.

YARATICI AFİŞ ATÖLYESİ: Zengin bir afiş koleksiyonuna sahip TÜRVAK Sinema ve Tiyatro Müzesi, çocukları Yeşilçam'ın kült filmleri ve kahramanları ile tanıştırıyor. Çocuklar bu atölyede kendi kahramanlarını da yaratarak onlar için film afiş tasarlayacak. Atölyeye 5 yaş ve üzeri çocuklar;
31 Ocak'ta 14.00-16.00, 3 Şubat'ta 11.00-13.00 saatleri arasında katılabilirler.
ROBIN HOOD: Çocukların severek izlediği çizgi film kahramanı Robin Hood, sömestir boyunca Mall of İstanbul'da çocukları bekliyor. Robin Hood, çocukları önce önemli bir sınavdan geçirecek. Tırmanma, engelleri aşma, ok atabilme gibi parkurlardan geçen çocuklar, zeka geliştirici oyunlara da katılacak.
YASTIK ATÖLYESİ: İster çocuğunuzla beraber, ister tek; iğne ve ipliği elinize alarak dikiş yapmayı öğrenebilirsiniz. Atölye bugün ücretsiz olarak Bomontiada'da.
HAT SANATI USTALARINDAN SERGİ: Dünyada hat sanatının sayılı isimlerini bir araya getiren 'Resul'e Adanmış Kalem İzleri' sergisi, DemArt'ta açıldı.
Sergide, bütün dünyadaki hat sanatçılarını eğiten, eserleri özel müzelerde bulunan 'ustaların ustalarının' nadide çalışmaları yer alıyor.
PAMİ SAHAF PERA'DA NOSTALJİ: Film afişleri, plaklar, çizgi romanlar, pullar, arayıp bulamadığınız kitaplar; Demirören İstiklal'in dördüncü katındaki Pami Sahaf Pera'da nostalji tutkunlarını bekliyor. Sahafın en dikkat çekici parçaları;
Osmanlı devletinin Almanya'dan aldığı tarihi Yavuz zırhlısının lombozu, iki adet seyir defteri ve harita üzerinde savaş taktikleri oluşturdukları kurşundan yapılmış maket.
SUPERJAZZ KONSERLERİ:W Lounge'da gerçekleşen etkinlik serisi; birbirinden eğlenceli konserlere evsahipliği yapacak. Çocukları uyuttuktan sonra sakin bir konsere gitmek isterseniz; İskender Paydaş, Zeynep Özyılmazel ve Allen Hulsey konserleri sizleri bekliyor.
Size biraz da geçtiğimiz günlerde Hulsey ile yapmış olduğum sohbetten bahsetmek istiyorum. Ülke gündemi hakkında konuşurken Hulsey, Reina katliamıyla ilgili de yorum yaptı: "Bu saldırının, insanların ümidini ve geleceğe dair planlarını bitirip yerine korku ve nefret getirmek için yapıldığını düşünüyorum. Ben hayatımda korku ve nefrete yer açmamaya çalışıyorum.
"Sakin ve pozitif kalmalıyız" sözleriyle herkese örnek olması gereken Allen, Türkiye'de yaşamaktan korkan arkadaşlarına "Bu olaylar bir bölgeye veya ülkeye özel değil; her yerde, her an başınıza gelebilir" dediğini söyledi. Daha önce Serenay Sarıkaya ve Kerem Bürsin'le birlikte reklamda oynayan Hulsey'le, reklam çekimiyle ilgili de konuştuk. Hulsey, Sarıkaya ve Bürsin hakkında da şunları söyledi: "İkisi de çok şeker. Kerem bir süre Teksas'ta yaşamış, şu an benim ailem de orada yaşıyor. O yüzden çok ortak muhabbetimiz oldu ve onun espri anlayışına bayıldım. Serenay ise gerçekten çok güzel bir kadın ve sesini çok sevdim.
İkisi de star ışığına sahip. Ayrıca çok mütevazılar ve Türkiye'de gördüğüm en profesyonel oyuncular."
ZAFER ALGÖZ'ÜN KİTABI:
'Sömestir tatilinde ne okusam?' diyenlere müjde! Başarılı oyuncu Zafer Algöz'ün, ilk kitabı 'Haşırt Dı Bilekbord', İnkilap yayınlarından çıkıyor. 'Haşırt Dı Bilekbord', ilk olarak Algöz'ün Kafa dergisinde yazdığı bir yazıda karşımıza çıkmıştı. Okuyucu o hikayeyi çok beğenmiş olacak ki, Algöz, 'Haşırt Dı Bilekbordu'u kitap olarak yazmaya karar vermiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA