Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Çorabımız kaçabilir ama golümüz kaçmaz!’

Her yaştan kadının yeşil sahaya çıktığı Kızlar Sahada İstanbul Futbol Turnuvası; 'Taçları saçımızda değil saha kenarında kullanırız', 'Yazdan önce forma girmek yerine forma giymeyi tercih ederiz', 'Çok çorap kaçırırız ama hiç gol kaçırmayız' sloganlarıyla beşinci kez sahalarda...
Kadınların da, erkeklerin var olduğu her alanda var olabileceğini vurgulayan turnuva, bugüne kadar tam 3 bin kadını futbolla buluşturdu. Girişimin kurucusu Melis Abacıoğlu Sezener ile konuştuğumda beni Nevresim takımına uygun gördü ve projeye dahil etti.
Ben de 'Madem yazdan önce forma giremeyeceğim, eee bari forma giyeyim' dedim. Tam bir şenlik havası içerisinde geçen turnuvalardan birinin hazırlık maçına, iftar sahur arasındaki en güzel saatte iştirak ettim.
Yeşil sahada takım ruhuyla güçlenmemize saniyeler kalmış; insanın etrafında güçlü kadınlar görmesi gerçekten çok güzel bir duygu.


Hayatımda ilk defa futbol oynuyorum, heyecanım büyük; bir de üzerine seyirciler arasında futbol camiasından önemli bir isim var, o beni daha da bir tedirgin ediyor. Nevresim takımından Gülşen Aybaba arkadaşımızın babası, Sivasspor'un usta teknik direktörü Samet Aybaba seyirci koltuğunda. 'Acaba kızların sahadaki performansını nasıl bulacak?' soru işaretiyle paslar veriliyor, neyse ki gol geliyor. Allah'tan takımda profesyonel futbolcu arkadaşlarımız var... (Başak Gündoğdu gibi) Takım ruhuyla güçleniyoruz, maçımız kazasız bir şekilde bitiyor.
Nevresim takımında Yılmaz Erdoğan'ın kızı Berfin Erdoğan da var. Hatta zaman zaman hazırlık maçlarına Yılmaz Erdoğan da katılarak sahada kızlara destek oluyor. Turnuvanın güzel yanlarından biri, seyirci biletlerinden elde edilecek gelirin AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ve Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışlanacak olması. Siz de aldığınız her biletle AÇEV'in Baba Destek Programı'na ve Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan gençlere destek olabilirsiniz!
Kadınlar Sahada projesi nasıl ortaya çıkmış derseniz şöyle anlatayım: Girişimin kurucusu Melis Abacıoğlu Sezener, bir akşam kadın arkadaşlarıyla futbol oynuyormuş ve 'Tüm kadınlar bunu yapmalı' demiş. İlk kez futbol oynayan ve takım ruhunu tadan Sezener, daha çok kadına ulaşmak için kolları sıvamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA