Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Turgul’un yeni filminin setinde çıt çıkmıyor

Türk sinemasına pek çok kült film armağan eden Yavuz Turgul, yedi yıl sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturdu. Türk sineması adına bir diğer güzel gelişme ise 'Yol Ayrımı' adlı filmde başrolü yine usta yönetmenin daha önce 'Eşkıya', 'Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni', 'Muhsin Bey' ve 'Av Mevsimi'nde birlikte çalıştığı Şener Şen'in üstleniyor olması. Film; tüm hayatını, babasından devraldığı tekstil imparatorluğunu büyütmeye adayan 'Mazhar Kozanlı'nın, geçirdiği ağır trafik kazasının ardından yaşadıklarını beyazperdeye taşıyacak. Kazadan sonra hayatında önemli bir yol ayrımına gelecek olan 'Mazhar'ın önündeki en büyük engel ailesi olacak. Bu etkileyici dramı izlemek için sabırsızlanırken, sette çıt sesinin bile çıkmadığını duydum. Malum Türk sinemasında 'Yavuz Turgul seti başka bir sete benzemez' yorumları efsanedir. Özetle sette Turgul'un uzaktan görünen silüeti bile, herkesin hızlıca sigarasını söndürmesini sağlıyor, bir bakışı da 'Kıt'a dur'a geçiriyormuş. Bu durum için diyeceğim o ki, böyle büyük bir ustayla çalışmak herkese nasip olmaz; o yüzden mümkünse çıt çıkarmasınlar.

HANGİ TÜRKÜ OLACAK?
Yavuz Turgul'un hemen her filminde bir türkü olur. Bu türkü sahnesi öyle akıllara kazınır ki, insan gerçekten farkına bile varmaz. 'Muhsin Bey'den 'Evlerinin Önü Boyalı Direk', 'Eşkıya'dan 'Fırat Türküsü', 'Gönül Yarası'ndan 'Etek Sarı', 'Av Mevsimi'nden 'Hayde'yi hatırlarken; 'Yol Ayrımı'nda hangi türkünün olacağını merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA