Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

'Funny Games'
1997 yılında çekilen film; anne, baba ve çocuktan oluşan gayet normal bir ailenin, tatil için şehir dışındaki villalarına gittikleri zaman yaşadıkları olayları konu alıyor.
Böyle bir girişle beraber, ailecek pazar günü oturup mutlu bir şekilde izleyeceğiniz filmin tanıtımıyla karşılaştığınız hissine kapılabilirsiniz. Ancak yönetmen koltuğunda 'Michael Haneke' var. Yönetmenin ismiyle beraber rahatsızlık hissinin yayılmaya başlaması lazım çünkü yönetmen de bunu istiyor. 'Haneke' bütün bildiğiniz Holywood klişelerini yerle bir ederek sinemaya karşı beklentilerinizi sarsıyor bu filminde. Bir yandan içinde olduğunuz kalıpları size fark ettirmeye çalışırken diğer yandan da topluma yönelik bir eleştiri filmin içinde hissediliyor. Kolay kolay sevemeyeceğiniz ve sizi oldukça rahatsız edecek olan 'Funny Games', sinema tarihi için de oldukça değerli bir yapım. Ayrıca filmin, yine 'Haneke' tarafından 2007 yılında çekilmiş bir versiyonu daha olduğunu hatırlatalım.

'OZ'
Genel olarak hapishane dizisi denilince herkesin aklına ilk olarak 'Prison Break' gelir. 'OZ' biraz daha eski kaldığından çok bilinmez. Ancak izledikten sonra 'Prison Break' hapishanesi bir tatil yeri olarak gelebilir artık size.
Dizi, kısaca OZ diye bahsedilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçiyor.
'OZ' için 'Game of Thrones'un küçültülmüş hapishane versiyonu da diyebiliriz. Çünkü dizinin temelini değişik grupların hapishane içindeki iktidar mücadelesi oluşturuyor.
Birçok önemli ve farklı karakteri içinde barındıran dizi; aynı zamanda dizinin anlatıcısı olan 'Augustus Hill' adlı karakterin monologlarıyla da bambaşka bir hava kazanıyor.
Eğer yapay hapishane dizilerinden sıkıldıysanız, suç türünde gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri olan 'OZ'u sakın kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA