Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Alerjiye karşı maske takın

Bu sene alerjilerim çok daha erken başladı. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim? N.L./Kastamonu
Hava sıcaklıklarındaki iniş ve çıkışlar nedeniyle; havadaki polen seviyeleri de artıp azalıyor. Amerikan Alerji, Astım ve İmmunoloji Koleji uzmanları; polen seviyelerindeki bu değişimin, alerji belirtilerini şiddetlendirdiğini belirtiyor.

GÜN SONUNDA DUŞ ALIN
Sabah erken saatlerde polen sayısı daha yüksek olduğu için özellikle rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamaya gayret edin. En azından bir maske takarak polenlerden korunun. Biz çok alışkın olmasak da, birçok ülkede bahar aylarında herkes bu maskelerden kullanıyor. Önlem için pencere ve kapıları kapalı tutun. Gün sonunda üstünüze yapışan polenlerden kurtulmak için bir duş alın. Böylece daha rahat uyursunuz. Burunda akıntı, tıkanıklık, gözlerde sulanma, yanma, öksürük ve hapşırma gibi şikayetlerde hekiminize danışın. Burun akıntısını önleyen ve rahatlatan spreyler, antihistaminik ilaçlar, göz damlaları önerebilir.

KİLO ALDIRSA DA KALBİ KORUR
Kalp sağlığım için sigarayı bırakmak isityorum. Ancak kiloluyum ve daha da kilo alıp kalp sağlığımı riske atmaktan korkuyorum. E.A./Manisa
Sigarayı bırakmayı düşünen pek çok kişi -özellikle de fazla kiloları varsa- kilo almaktan çok korkuyor. Ancak Amerika'da 3 bin 200 kişi üzerinde yapılan yeni bir çalışma; sigarayı bırakmanın ilk birkaç yıl kiloda hafif bir artış yapsa da kalp hastalığı riskini yarı yarıya azalttığını ortaya koydu. Üstelik geçtiğimiz yıl yapılan başka bir çalışmada; sigarayı bırakanların yüzde 40'ının sadece üç-dört kilo aldığı ortaya çıktı. Sigarayı bıraktığınız dönemlerde; iyi bir diyet yaparak ve sıkı bir egzersiz programına başlayarak sağlıklı bir kiloya inebilirsiniz.

BADEM SÜTÜNÜN FARKI NE?
Son günlerde badem sütü modası var. Normal süt yerine bunu içebilir miyim? H.L./Ankara
Badem sütü, inek sütüne göre daha az kalorilidir. Kolesterol ve doymuş yağ içermez. Laktoza hassasiyeti olanlar rahatlıkla kullanabilir. Badem sütü sağlıklı bir içecek ancak inek sütüne tam bir alternatif olarak saymayın. Badem sütü çok daha az protein içerir. Bu nedenle özellikle çocuklarda inek sütünün yerine kullanılmamalıdır. Organik olarak hazırlamak için; 1 bardak taze bademi 7-8 saat suda beklettikten sonra, 4-5 bardak su ile blender'dan geçirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA