Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Herkese merhabalar, hafta sonuna giriyoruz bugün.
Hepimizde bir enerji, bir sinerji.. Mutfağım hareketli, hafta sonu misafirlerim geliyor, onlar için hazırlanıyorum.
Bugün İdilika'nın pek ekonomik sofrasında balık ziyfeti var. Vallahi 19.90 liraya sofra kurarken ne yalan söyleyeyim ben de epey zorlanmaya başladım. Çünkü malum kış mevsimi, manavda neyi elime alsam ateş pahası, cep yakıyor.
Uygun bütçeli sofra kurma üstadı bizim Türk hanımlarımız için yaz kış farketmiyor tabii; yazdan buzluklar envai çeşit sebze, hamur işi ve tatlılar ile dolduruyor. Gerçi ben de sizlerden biriyim; buzluğumda neredeyse yok yok. Mısırdan soğana, bezelyeden bamyaya, enginara, köfteden makarna soslarına kadar aklınıza ne gelirse yazdan hazırlayıp dondurdum.

BU TARİF BİR EFSANE
Bugünki mönü esasen İdilika ile 30 dakika sayfası için de oldukça uygun.
Bütün bu sofrayı hazırlamak 30 dakikadan az zamanınızı alacak ve havalı görünümünün yanında oldukça ekonomik bütçelerle hazırlanabiliyor.
Levrek filetolarını peynirle kaplamayı öğrendiğimden beri, ızgara levrek filetonun pabucunu biraz dama attım açıkçası, bence nefis...

TAHİN VE BALIĞIN EŞSİ Z UYUMU
Tahin, bence balık sofralarında akla ilk gelen eşlikçi lezzetlerden birisi. Ya helva formuyla tatlı olarak sunulur, ya da mezelerde kendini gösteriyor; ancak hepimiz biliriz ki sarımsak, tahin balık sofralarına çok yakışır.
Turp salatasını bir de böyle deneyin bakalım ne düşüneceksiniz?

ACELE TATLI NASIL YAPILIR?
Bu kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabildiği için çok pratik. Ben buzdolabındaki bütün meyvelerle hazırlıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyorum.
Aralara bademler, fıstıklar ekliyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış artık.
Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum, İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz çok sevinirim. İdilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileğiyle...

Peynir kaplı levrek
3 adet levrek fileto
1/2 su bardağı rendelemiş eski kaşar
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
2 adet çırpılmış yumurta
Yarım kase un
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI: Eski kaşar rendesi, ekmek kırıntısı ve çok az tuzu rondoda çekiyoruz. Tavada zeytinyağını ısıtıyoruz, yumurtaları çırpıyoruz. Levrek filetoları önce una, sonra yumurtaya, sonra da peynirli kıtır karışıma bulayıp kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağının süzülmesini bekliyoruz.

PÜF NOKTASI
Eski kaşar yerine dolabınızda varsa rendelenmiş parmesan peyniri ile de enfes oluyor.

Tahinli turp salatası
5 adet pembe turp
250 gr. tahin
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI: Turpları rendeleyip 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer malzemelerle karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Rendelediğimiz turpları avcumuzun içinde iyice sıkmamız çok önemli, böylece suyu ve acısı çıkacaktır.

Pembe kup
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Böğürtlen taneleri

YAPILIŞI: Vişneleri rondoda çekip püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Kuplara paylaştırıyoruz ve böğürtlenler ile süslüyoruz.

PÜF NOKTASI
Kuplara paylaştırırken, eğer elinizde varsa kırdığınız kurabiye ya da bisküvileri aralarına serpiştirebilirsiniz. Buzdolabında soğuyunca çok güzel bir kıvam alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER