Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kepek unundan lezzetler

Herkese merhaba.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, kepek unuyla yapabileceğiniz sağlıklı tariflere yer veriyorum.
Günlük hayatımızda hepimizin canı poğaça, kek, krep gibi karbonhidratlı yiyecekler atıştırmak istiyor. Atıştırmalıklarımızı mümkün olduğu kadar hafif geçirmek ise hepimizin hayali.
Bugün size tarifini verdiğim kepekli poğaça ve kepekli krep tam da bu ihtiyacınızı karşılamaya yönelik aslında.
Hem poğaçaları, hem de krepleri buzlukta saklayıp istediğiniz zaman çıkarabilir, ani karbonhidrat ihtiyacınızı bir tık daha az yağ ve daha az kalori ile atlatabilirsiniz.
Bakalım deneyince lezzetlerini de beğenecek misiniz...
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

Kepekli kreplerin saklanması

Kepekli krepleri taze olarak tüketemezseniz şayet, benim sürekli yaptığım bir saklama yönetminden bahsedeceğim sizlere. Krepleri bir tabağın üzerine aralarına streç film koyarak diziyorum. bu şekilde tabakla beraber buzluğa kaldırıyorum. İstediğim zaman bir tanesini üzerinden alıp ya oda sıcaklığında buzunu çözdürüyorum ya da mikrodalga fırında bir dakika bekletiyorum; son derece pratik oluyor.

KEPEKLİ KREP

1 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Şeker

YAPILIŞI: Bütün malzemeleri bir kasede karıştırıp çırpıyoruz. Teflon tavayı çok az yağ ile yağlayıp ısıtıyoruz. Bir kepçe krep harcından döküp tavayı sallıyoruz. Kreplerin üzeri göz göz olunca tersini çevirip pişirmeye devam ediyoruz. Bütün malzeme bitene kadar tavaya krep dökmeye devam ediyoruz.

KEPEKLİ POĞAÇA

1 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar kepekli un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
1 kase beyaz peynir
Maydanoz
1 adet yumurta beyazı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI: Yumurtayı çırpıyoruz. Zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekliyoruz. Yoğurmaya devam ediyoruz. Streç film ile sarıp dinlendiriyoruz. İç harcı için malzemeyi çatalla eziyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp avcumuzun içinde açıp peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA