Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürpriz akşam yemeği

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yine benim alelacele arkadaşlarıma hazırladığım bir sofra ile karşınızdayım. Bütün yemeği hazırlamam sadece 30 dakikamı aldı ve arkadaşlarım her ikisinin de lezzetini çok beğendi ve muhakkak tarifini sizlere yazmam konusunda ısrarcı oldular.

KIZARTIP DONDURDUM
Misafirin her türlüsünü çok seven, hayatını sadece davet vererek geçirebilecek olan ben, son dakikada misafirlerimin geleceğini öğrenince soğukkanlı bir şekilde ne yapacağıma karar verip yemekleri yapmaya başladım. Köfteli bir spagetti yapmak istedim, çünkü itiraf etmek gerekirse daha önceden köfteleri kızartıp dondurmuştum. Köfteleri donuk olarak Napoli kökenli bir sos olan marinara sosun içine atıp kısık ateşte hepsini pişirince istediğim kıvama geldiler. Sizler de köfteleri kızartıp ya da fırınlayıp dondurabilirsiniz ardından sosla buluşturmak çok pratik oluyor.

CRUMBLE KITIRINI DA DONDURABİLİRSİNİZ
Crumble yani çileklerin üzeri için hazırladığım kıtırı, önceden hazırlayıp buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz daha sonra ne zaman canınız isterse çıkarıp evde hangi meyve varsa veya herhangi bir sütlü tatlının üstünde hızlıca fırına verebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

Crumble nedir?
Crumble, İngiliz ve İrlanda mutfağı kaynaklı, ağırlıklı olarak tatlı olarak kullanılan, aynı miktarda şeker, tereyağı ve unun kabaca yoğrulmasıyla hazırlanan bir hamur işi türüdür. Meyve ve kremaların üstüne bir kat crumble uygulanarak, üstü kıtır altı yumuşak tatlılar elde edilir. Hızlı ve pratik olduğu kadar uygulandığı her meyveye lezzet verir.

KÖFTELİ SPAGETTİ

1 paket spagetti
Köfteler için :
600 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı toz parmesan
Yarım kahve fincanı süt
3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Marinara sos için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük kase rendelenmiş domates
Tuz
Karabiber
Su
YAPILIŞI: Makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Köfte için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Top top köfteler halinde yuvarlayıp zeytinyağında kızartıyoruz. Marinara sos için ise; zeytinyağında soğanı soteliyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hepsini pişiriyoruz. Sos pişince el blendırı ile çekiyoruz. Köfteleri de ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Spagettinin üzerinde servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Köfteleri kızarttıktan sonra biraz dondurucuda bekletirseniz, sosun içinde dağılma ihtimali olmaz.

ÇİLEKLİ CRUMBLE

1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. çilek
1 yemek kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limon
Üstü için :
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI: Çilekleri ikiye bölüyoruz. Yarım limon suyu, limon kabuğu rendesi, tarçın ve iki yemek kaşığı şeker ile karıştırıp beş dakika dinlendiriyoruz. Ayrı bir yerde yulaflı bisküvileri ufalıyoruz. Tereyağı ile birlikte rondoda çekiyoruz. Tereyağlı bisküvileri çileklerle karıştırıyoruz. Üstü için; kabartma tozu, şeker ve unu derin bir kapta karıştırıyoruz. İki yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyip hepsini yoğuruyoruz. Bir güvecin içine çilekli karışımı, üzerine unlu karışımı seriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Crumble'ı isterseniz elma, armut, kırmızı erik ile de yapabilirsiniz. Vanilyalı dondurma ile sıcakken servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA