Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Uşak lezzetleri

Herkese merhabalar. İdilikanın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, Ramazan sofralarına yakışır Uşak yemeklerinden et basması ve cendere tatlısına yer veriyorum. İftara misafiriniz varsa, deneyebilirsiniz. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ET BASMASI

3-4 adet patates
1 kilo orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
3 adet patates
3 adet domates
5-6 adet yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı: Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri rondoda çekiyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir araya getirerek köfte harcını oluşturuyoruz. Önce patatesleri halka halka kesip yuvarlak bir tepsiye sıkı sıkı diziyoruz. Üzerine köfte harcını yerleştiriyoruz, elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine ise domates ve biberleri istediğimiz gibi diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

CENDERE TATLISI

1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kg. toz şeker
Aldığı kadar un
1 kg. ceviz
1 paket mısır nişastası
2 adet yumurta

Üzerine:
Yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ

Şerbet için:
1 kg. toz şeker
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su

Yapılışı: Margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurdan iri bezeler koparıp incecik açıyoruz. Çekilmiş ceviz içini nişasta ile karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine serpiyoruz. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile sarıyoruz. Dilim dilim kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzeri için: Margarini sıvı yağ ile kızdırıyoruz ve tatlıların üzerine gezdiriyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz ve limon suyunu ekleyip ılıtıyoruz. Sıcak tatlının üzerine şerbeti gezdirip servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA