Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Aperatif iftar alternatifleri

Herkese merhaba. İdilika'nın iftar sofrasında bugün, iftar davetleriniz için alternatif oluştarabilecek iki aperatif tarife yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ARMUT PATATES

Patates Köftesi için:
500 gr. patates ( haşlanmış)
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 adet yumurta
Maydanoz
Un (Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak kadar)
Tuz
İçi için:
100 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı ceviz
1 büyük soğanın yarısı
Tuz
Dışı için:
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için rendelenmiş soğan kavrulup kıyma ilave edilir, ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılıp yuvarlanır, mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişte makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler geniş bir tencere ya da fritözde kızartılır.


MOZAİK PASTA TOPLARI

300 gr. petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz veya fındık
Sosu için:
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Bulamak için:
1 portakal kabuğunun rendesi
1 avuç rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı: Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri ve diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Kıyılmış ceviz ya da fındığı içine ilave edip yoğuruyoruz. Diğer yandan sos malzemesini pişirip soğutuyoruz. Mozaik pasta harcından avucumuzun içinde toplar elde ediyoruz. Bu topları önce portakal sosuna, ardından portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi karışımına bulayıp bir servis tabağına alıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA