Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada dizi keyfi

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dün akşam bizim kızlara, televizyonda dizi izlerken alelacele hazırladığım son derece basit atıştırmalık bir mönü var. Parmak tavuk kızartmayı ya da fırınlamayı hepimiz biliriz, ama bakalım benim hazırladığım bu çıtır tavukları siz de kız arkadaşlarım kadar beğenecek misiniz?

PATATESİN EN GÜZEL HALİ
Patatesin ev sevdiğim hali, bu hali olsa gerek. İspanya'nın meşhur atıştırma geleneği olan, bazen parmak parmak, bazen de küp küp karşımıza çıkan bu son derece çıtır patatesler, tam isminin hakkını veriyor doğrusu: Patatas bravas, bravo patatesler dercesine patateslerin çıtırlığını ve lezzetini alkışlatıyor yiyenlere.
Patatas bravasın en yakın arkadaşı şüphesiz daimi eşlikçisi aioli sos oluyor. Bu bir çeşit dip sos esasen. Ben de sevenleri ayırmayalım diye düşündüm ve bu karnesi bravolar ile dolu patatesleri, aioli sosa çok benzeyen bir sos ile beraber servis ettim... Size bugün ikisinin de tarifini yazdım.

40 YIL HATRI VAR
İçine Türk kahvesi kattığım bu tatlı; hem çok hafif, hem de dizi sonrası kahve keyfi için enfes bir alternatif oldu.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

NEFİS ÇITIR TAVUK

4 dilim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Limon

Yapılışı: Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Limonu isterseniz hiç sıkmayabilirsiniz. Biz daimi diyette olduğumuz için ben kızartmadım, fırınladım; siz elbette çıtır çıtır da kızartabilirsiniz.

SOSLU PATATES

1 kase dolusu bebek patates
Tuz
Ayçiçek yağı

Sos için:
1 adet yumurta
2 kahve kaşığı hardal
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı: Bebek patatesleri, kabuklarını iyice yıkadıktan sonra kabukları ile haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ortadan ikiye bölüp tuzlayıp çıtır çıtır olana dek kızartıyoruz.

Sos için: Sarımsağı ezip yumurta ve hardalla iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve ayçiçek yağını ilave edip kuvvetli bir şekilde, mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip patateslerin yanında servis yapıyoruz.

TÜRK KAHVELİ KUP

3.5 su bardağı süt
1 Türk kahvesi fincanı un
2 Türk kahvesi fincanı şeker
1 yemek kaşığı Türk kahvesi

Yapılışı: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kahveyi ilave ediyoruz. Mikser ile 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.

PÜF NOKTASI
Kupu, köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız, kıvamı daha güzel olur. servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA