Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sıcak havalar için serinletici tarifler

Herkese merhabalar. Sıcaklar bastırdı, hepimiz serinletici içeceklere başvurmaya başladık.
Kola, ayran gibi içeceklerin yanı sıra evde hazırlayabileceğiniz serinletici üç içecek hazırladım bugün sizler için.
Bir tanesi, şeftali henüz raflardayken hazırlayabileceğiniz ve bütün çocukların bayıla bayıla içeceği milkshake.
Diğeri buz gibi bir kavunlu limonata.
Üçüncüsü ise buzlu Türk kahvesi.

KAVUN SERİNLİĞİ
Limonata, yaz mevsiminin vazgeçilmez serinletici içeceklerinin başında geliyor. Peki içine çilekten şeftaliye, kavundan karpuza birçok meyveyi ekleyerek limonatanın tadına tat katabileceğinizi biliyor musunuz? Konu serinlemek ve susuzluğu dindirmek ise, kavunlu limonata bunun için birebir.
Bardağı da ağzına kadar buzla doldurduğunuzu hayal edin, offf diyorum!

MILKSHAKE'I TANIYALIM
Milkshake, özellikle Amerika'da popüler olan ve birçok yerde satılan bir içecek. Çeşitli kafe, restoran ve fastfood zincirlerinde satılmasının yanı sıra evde kendi kendinize de hazırlayabileceğiniz ve keyifle yudumlayabileceğiniz bir içecek milkshake.
İlk olarak 1880'lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez içeceğidir. İçinde genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemeler bulunur. Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamanız mümkün.

BU KAHVENİN FALI OLUR MU?
Buzlu Türk kahvesinden fal bakılmaz tabii.. Çünkü buzlu Türk kahvesini öyle minik fincanlarla sunmak mümkün değil. Bu sıcaklarda kocaman bir bardak, hararetimizi ancak kesecektir.
İnsanların kahveyi soğuk içmekten bu kadar keyif alması şaşırtıcı aslında.
Kafein bağımlılarının yaz boyunca başvurduğu buzlu kahve keyfini, bir de benim Türk kahveli tarifim ile deneyin, bakalım beğenecek misiniz… Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…

BUZLU TÜRK KAHVESİ
YAPILIŞI: Yarım litrelik bir kavanoza sıcak suyu ekleyip üzerine kahveyi koyuyoruz. Kahveyi karıştırıp şeker ve süt ilave ediyoruz. Karışımı soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyan kahveyi kavanoz içerisinde çalkalıyoruz. Diğer tarafta bir paket krem şantiye bir bardak sütü ilave ederek mikser ile çırpıyoruz. Katılaşan krem şantiyi dolaba kaldırıp iyice soğutuyoruz. Servis ederken buzlu kahveyi bardağa döküyoruz, krem şantiyi ise sıkma torbasına koyup üzerine sıkıyoruz.

MALZEMELER:
3 su bardağı sıcak su
3 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 su bardağı süt
5 adet esmer şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

KAVUNLU LİMONATA
YAPILIŞI: Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz, meyvelerini küp küp doğruyoruz. Taze naneyi de incecik doğruyoruz. Üzerine toz şekeri ve iki su bardağı su döküp karıştırıyoruz. Kavunu rondoda çekip limonataya ekleyip hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.

MALZEMELER:
14 adet limon
3 adet portakal
1 demet taze nane
3 su bardağı toz şeker
1/4 kavun

ŞEFTALİLİ MİLKSHAKE

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri bir kaba koyup blendırdan geçiriyoruz. Blendırdan geçirdikten sonra servis yapacağımız bardağa döküp üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.

MALZEMELER:
3 adet büyük şeftali
1/2 su bardağından biraz fazla süt
2 yemek kaşığı dondurma
2 tatlı kaşığı toz şeker
Buz

ÜZERİ iÇİN:
Krem şanti
Toz fıstık
Damla çikolata
Nane yaprağı

PÜF NOKTASI
İsterseniz üzerine çikolata rendeleyebilir ya da çikolata sos dökebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA