Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bu pazar evde sinema lezzetleri hazırlayalım

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, soğuk havalara en uygun pazar eğlencesi olan sinema keyfine yakışan, aynı zamanda sağlıklı tariflere yer veriyorum.

EV YAPIMI KETÇAP İSTER MİYİZ?
Anneler sıkı durun... Şimdi sizinle paylaşacağım tarif hepinizin ilgisini çekecek ve büyük oranda hepinizin yüreğine su serpecek. Çocukların çok sevdiği ketçap evde yapılabilir, hem de en lezzetli formuyla. Tahmin edebiliyorum, çoğunuz çocuğunuz ketçap yemek istediğinde katkı maddesinden ötürü vermek istemiyorsunuz. Haklısınız.
O zaman evde kendimiz yapalım diye düşünerek, yabancı bloglardan çokça reçeteler tercüme ettim ve en sonunda en güzel olanı seçtim. Deneyin bakalım beğenecek misiniz?
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

SOSİSLİ SANDVİÇE NEDEN HOT DOG DENİYOR?
Hot dogun bu isimle anılmasının nedeni, bir zamanlar ABD'deki sosislerin köpeğe benzemesiydi… Hot dog kelimesi 1890'lı yıllarda, ABD'deki Yale Üniversitesi'nde ortaya çıkmıştır. 1894– 1895 akademik yılında Yale'deki öğrenciler, kampüse sosisli sandviç satmaya gelen yük arabalarını köpek arabaları olarak adlandırmaya başladılar.
Çünkü bu arabalarda satılan sandviçlerdeki sosisler, mastı cinsi köpeğe benzediği için mastı sosisi olarak adlandırılıyordu. Bu da zamanla sıcak sosis anlamına gelen hot dog kelimesinin kullanılmasına yol açtı.

EV YAPIMI PAPATES CİPSİ

2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Bir kaseye su koyup patatesleri, nişastasının çıkması için bu suyun içinde bekletiyoruz. Bu işlemi iki kere tekrarlarsak daha çıtır oluyorlar. Patatesleri çıkartıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıyoruz. Patatesleri bu karışıma buluyoruz. Önceden ıstttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını açıyoruz, patatesleri tek tek ters çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca patates cipsimiz h

HOT DOG

2 adet sade soda
4 adet hindi veya dana sosis
4 adet uzun sandviç ekmeği
2 adet orta boy Alman tipi turşu
Mayonez
Hardal
Ketçap
Yapılışı: Sodaları bir tavaya döküyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca sosisleri sodanın içine atıyoruz. Yaklaşık dört-beş dakika haşlıyoruz. Sosislerin üzerine uzunlamasına birer çizik atıpa tost makinasında veya ızgarada kızartıyoruz. Ekmeklerin içine isteğe göre mayonez, ketçap ve hardal sürüyoruz. Jülyen şeklinde kestiğimiz turşuları ve sosisi koyup servis yapıyoruz.

EV YAPIMI KETÇAP

2 kg. domates
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
4 kereviz sapı
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1/2 çay bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Rendelenmiş domatesleri, kırmızı soğanı, sarımsağı ve kereviz saplarını blendardan çekin, üzerine tuz, şeker ve sirke ekleyerek kaynatın. Bir kapta nişastayı bir miktar su açın, yarı yarıya kaynamış domatese ilave edin. Nişastanın kokusu çıkana kadar kaynatın. Cam kavanozlara koyun, ağzını kapatıp ters çevirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA