Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Sadri Alışık Ödülleri gecesinde duygu seli

Bu yıl ilk kez Çolpan İlhan'sız yapılan 20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri gecesi çok duygusal geçti. Sahneye çıkan herkesin Çolpan İlhan'ı andığı geceye katılım çok fazlaydı

Türk sinemasının duayen sanatçısı Sadri Alışık adına verilen Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri'nin 20'ncisi önceki akşam MKM Attila İlhan Salonu'nda yapıldı. Ödül töreninin ilk kez Çolpan İlhan'sız yapılması katılımı artırdı. Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın birlikte oynadığı filmlerden kolaj yapılarak oluşturulan videoyla başlayan geceye; Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cem Yılmaz, Engin Günaydın, Zerrin Tekindor, Melisa Sözen, Rıza Kocaoğlu, Gökçe Bahadır, Özge Borak, Büşra Pekin ve Mert Fırat gibi çok sayıda ünlü katıldı. Yekta Kopan'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede sinema dalında; Engin Günaydın, Füsun Demirel, Çağlar Çorumlu, Vildan Atasever, Gupse Özay, Settar Tanrıöğen, Nurgül Yeşilçay ve Serkan Keskin ödül alırken, tiyatro dalında Melisa Sözen, Rıza Kocaoğlu, Aslı Yılmaz, Ushan Çakır, Ayça Koyunoğlu, Selen Uçer ve Arda Aydın ödül aldı. İşte geceden notlar:

SAFA ÖNAL AYAKTA ALKIŞLANDI

Bu yıl ilk kez verilen 'Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü', Kerem Alışık tarafından Ayla Algan'a takdim edildi. Özel olarak yaptırılan ödülü alan Ayla Algan, Sadri Alışık selamı vererek, gözyaşlarını tutamadı.
Gecenin yürek burkan en talihsiz anı, ödül vermek için sahneye çıkan senarist Safa Önal'ın merdivenlerden düşmesiydi. Önal'ın "Kendime bu durumu yakıştıramıyorum. Basamaklar bana yapacağını yaptı. Oysa ben hayatımda hep basamak çıktım. Benim ayıbımı örttünüz, özür dilerim" sözleri, ayakta alkışlandı.
Sahneye çıkan Kerem Alışık ise "Mütevazı başlayan törenimiz, 20 yıl sonra büyük salonlara sığmaz hale geldi. Bize azala azala çoğalmayı öğreten sizlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

'CEMBA BA' ŞARKISI
'Pek Yakında' filmiyle 'Komedi ya da müzikal dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' ödülü adayları arasında gösterilen Cem Yılmaz, geceden eli boş döndü. Salona girmeden önce pantolonunun paçasını kaldırıp mor çoraplarını gösteren Yılmaz, "Sadri Alışık, hayatımızda çok önemli yeri olan büyüğümüzdü. Onun anısına verilen ödül, bizim için çok önemli tabii. Meslektaşlarla buluşmak için de her türlü vesileyi kolluyoruz" dedi. Bir ara önündeki Beşiktaş TV mikrofonunu alan Yılmaz, sıkı Beşiktaş taraftarı olan Zafer Algöz'le 'Siyah- beyaz' diyerek tempo tuttu. Yılmaz, gazetecilerin "Dembaba şarkısını mı söyleyeceksiniz?" sorusuna gülerek "Yok Cembaba" yanıtını verdi. Yılmaz, adını 'Ali Baba ve Yedi Cüceler' olarak duyurduğu yeni filminde; Zafer Algöz'ün de yer aldığını sözlerine eklerken, diğer oyuncuları ileride açıklayacağını belirtti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA